Kohus kinnitas eelmise aasta 31. detsembril kompromissi OÜ Lennuabi ja OÜ SmartLynx Airlines Estonia vahel, millega viimane kohustub tasuma maksegraafiku alusel üheksa kuu jooksul Lennuabile summa 258 336 eurot (sellest põhinõude osa 250 800 pluss intressid).

Kompromissotsuse järgi kohustub SmartLynx tasuma tänavu jaanuarist septembrini Lennuabile igakuiselt 28 704 eurot.

Nõuded loovutasid Lennuabile lennufirma SmartLynx kliendid, kelle lennud kas hilinesid või jäid toimumata. Kannatanuid, kes Lennuabi vahendusel hüvitisi nõutasid, oli sadu.

Ent kuna tegu on kompromissiga, ei saa Lennuabi leppe sisu, sh kannatanute hulka täpsemalt kommenteerida, sest kokkulepe on konfidentsiaalne.

Küll kinnitas ettevõtte juht Karl Hõbemägi, et SmartLynx hoidus esimeste maksete tasumisest, kuigi nõustus kompromissiga.

"Paraku esimeste maksete osas olime sunnitud pöörduma kohtutäituri poole, kuna Smartlynx Airlines Estonia ei tasunud neid õigeaegselt. Ettevõtte pangakontod arestiti kohtutäituri poolt ning kuna seal puudus sel hetkel raha võlgnevuse tasumiseks, ähvardas kohtutäitur Smartlynx Airlines Estoniat ka nende kasutuses oleva sõiduauto arestimisega," kirjeldas Hõbemägi.