Pärnus aadressil Hommiku 2 asuv testimispunkt on alates 12.05 avatud iga päev kell 10–18. Teenus on mõeldud reisimiseks riikidesse, mis aktsepteerivad sisenemisel antigeeniteste. Test koos tõendiga eelnevalt broneeringu teinud klientidele maksab 49 € ning ilma broneeringuta klientidele 65 €.

„Testi tegemiseks tuleks kindlasti aeg ette broneerida, et vältida inimeste kogunemist testimispunkti järjekordades. Et motiveerida inimesi testi aega ette broneerima ja tagada seeläbi turvaline testimiskogemus, oleme eelbroneeringuga klientidele kehtestanud soodsama testi hinna. Testi aja ettebroneerimine muudab testimispunktis käimise kliendile ka ohutumaks ja mugavamaks,“ ütles Confido testimispunktide koordinaator Liis Ader. Testi aja saab broneerida SIIN.

Ninaneelust tehtav antigeenitest võtab aega kuni 30 minutit, mille jooksul tehakse test ning saadetakse tõend koos tulemusega läbi turvalingi kliendi e-mailile. „Kuigi testi tulemuse saab kätte kiiresti, ei tasu testi tegemist viimasele minutile jätta. Enamike populaarsemate sihtpunktide puhul võib test olla tehtud 48 või isegi 72 tundi varem. See tähendab, et reisija võib testi päev enne reisi kiirkliinikus või kaubanduskeskuses asuvas testimispunktis ära teha. Nii ei pea vahetult enne reisi sadamas või lennujaamas testi tegemise pärast muretsema ning testiaega ootama,“ kommenteeris Ader.

Antigeeni kiirtesti teenus on muutunud üha populaarsemaks lisaks reisijatele ka tööandjate seas, kes kasutavad teenust enda töötajate testimiseks. „Aprillis tegime Confidos ligi 13 000 antigeenitesti, mida on peaaegu poole rohkem kui märtsis. Antigeeni kiirtest on väga mugav võimalus tuvastada nakkusohtlikke inimesi, kuna see on kiire, taskukohane ja kättesaadav. Lisaks reisimisele kasutatakse seda ka olukordades, kus inimeste kokkupuudet ei ole võimalik vältida — näiteks tellivad testimist ettevõtted, kus see on töökorralduse tõttu vajalik. Uute testimispunktide avamine üle Eesti muudab testimisteenuse inimestele veelgi paremini kättesaadavaks ja mugavamaks,“ ütles Ader.

Antigeenitesti aktsepteerivad riigid: