Kontsern avab suvehooaja Soome turul eksklusiivselt Soome klientidele mõeldud Helsingi-Tallinna kruiisiga laeval Silja Serenade (üks öö laevas), ilma maaleminekuta Tallinnas. Laevaga Silja Serenade toimuvad kruiisid Tallinnasse vahemikus 4.-22. juuni 2021, ning seejärel, 23. juunist alates jätkuvad nimetatud kruiisid laevaga Silja Europa.

Alates 24. juunist toimuvad erikruiisid ettevõtte laevaga Silja Serenade Helsingist Ahvenamaa pealinna Mariehamni, vahepeatusega Tallinnas. Tulenevalt Eesti ja Soome vahel kehtivatest reisipiirangutest, pakub ettevõte esialgu neid kruiise üksnes Soome turul ja Soome klientidele ning ilma maalemineku võimaluseta Tallinnas. Kui aga reisipiirangud Soome ja Eesti vahel reisimiseks kaotatakse, siis hakkab ettevõte pakkuma Ahvenamaa kruiise Silja Serenade pardal ka Eesti turul ning Eesti klientidele.

Silja Serenade kruiiside müük Soome turul on avatud tänasest, 6. maist ning pileteid on võimalik osta ettevõtte kodulehel — SIIN.

Kuna pandeemiaolukord ja püsivad reisipiirangud tõkestavad endiselt Eestist, Lätist ja Soomest reisimist Rootsi, pakub ettevõte tänavu, nagu ka 2020. aasta suvel, oma Rootsi turu klientidele nauditavaid kruiisielamusi koduse Rootsi piires. Sellest nädalast avas ettevõte Rootsis piletimüügi esialgu juulikuu kruiisidele, ning sel aastal pakutakse Rootsi klientidele lisaks ka uut ja põnevat kodumaist sihtkohta — Ystadi. Nii toob ettevõte juulikuus Rootsi turule ühtekokku 13 kruiisi, sealhulgas 11 kruiisi Stockholmist Visbysse ja 2 kruiisi liinil Stockholm-Ystad-Visby. Piletimüük on avatud selle nädala teisipäevast ning pileteid saab osta ettevõtte veebilehel — SIIN.

Ettevõte jälgib pidevalt nii erinevate koduturgude riikide vaktsineerimiskavade arenguid, üleüldist pandeemiaolukorda oma koduturu riikides kui ka riiklike reisipiirangute olukorda, ning langetab otsuseid täiendavate laevaliinide ja kruiiside ning juulikuust hilisema ajavahemiku osas lähema kuu aja jooksul. Lisaks sellest nädalast müügis olevatele suvistele erikruiisidele, on juba praegu ettevõtte klientidel võimalik nautida kruiise “eikuhugi”, ehk ilma sihtkohas maaleminekuta merereise — pakkumisel on 5-tunnised minikruiisid Helsingi ja Tallinna liinil süstiklaevadel Star ja Megastar, ning Turu saarestiku kaunis kruiis “eikuhugi” laevaga Baltic Princess, mis opereerib Turu -Stockholmi liinil.

„Meie Soome ja Rootsi klientide seas hiljuti läbi viidud küsitlus näitas selgelt, et sarnaselt eelmisele aastale, otsivad Läänemereäärsete riikide elanikud ka sel suvel puhkusevõimalust kodule lähemal. Kuid kui eelmisel aastal oli neid, kes soovisid püsida kodus ja mitte kuhugi suvel reisida, 10% küsitletuist, siis sel aastal on selliste inimeste hulk kahanenud 5%-le. On mõistetav, et peale möödunud pingelist aastat on reisimine paljudel plaani võetud — olgu see siis võimalik kasvõi ainult oma riigi piires,” kommenteeris ettevõtte sellesuviste erikruiiside müügi avamist Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

„Kuni meie regioonis püsib ebakindlus reisipiirangute ja viiruse leviku suhtes, on ainus, mis praegu meie võimuses — olla esmajoones väga loominguline meie laevaliinide ja erireiside osas, ning pakkuda meie eri turgude klientidele ohutuid ja karantiinivabu reisivõimalusi. Meil on väga heal meel teha suviste merereiside ots lahti ja pakkuda esmalt meie Soome ja Rootsi klientidele nii juunis kui juulis merereise nende lemmiklaevadel, ning loodetavasti on meil seejärel üsna pea ka võimalik hakata pakkuma merereise ka meie teiste turgude klientidele,” ütles Nõgene.

„Meie meeskond on valmis operatiivselt pakkuma meie koduturgude jaoks kavandatud täiendavaid reisivõimalusi niipea, kui reisipiirangud kaotatakse ja pandeemiaolukorra taandumine seda võimaldab. Seetõttu hoidke silm peal meie pakkumistel ja niipea, kui vastavad otsused on sündinud, jagame me teiega koheselt ka uudiseid lisanduvate reisivõimaluste kohta,” ütles Nõgene.