Kalev Spa saab avada 3. mail jälle ujumisvõimaluse spetsiaalselt treeninguks ettenähtud basseinides ja ka spordiklubi osas avame jõusaalis individuaalse treenimise võimaluse. Jõusaalis on teatud aegadel valvetreener, kes saab kliendile nõu anda. Rühmatreeninguid siseruumides küll veel ei toimu, küll aga saame õueterrassil teha mai algusest alates ning soodsa ilma korral väikeses rühmas ka välitreeninguid.

Kalev Spa pikka, olümpiamõõdus basseini igatsevad meie kliendid juba väga ja sinna mahub lahedalt ujuma — hakkamegi järgmisel nädalal basseini üles soojendama. Saunad, liutorud ja mullivannid jäävad praegu suletuks ja peame kinni pidama ka 25%-lise täituvuse nõudest. Kuna Kalevi veekeskus on projekteeritud suure hulga klientide teenindamiseks ja saame reaalajas kassasüsteemist täituvust jälgida, siis selle nõudega saame kindlasti hakkama. Kanname ise ja ootame ka meie klientidelt maskikandmist üldruumides nagu riietusruumid ja fuajee. Erilise luubi all on puhtus ja pindade desinfitseerimine. Riietusruumides on kokku pea 700 kappi ja kliendid saavad valida sellise, mis ei ole teise kapi kõrval, mis on juba hõivatud.

Arvestatavat käivet teenida ei õnnestu

Paljud meie töötajad peavad siiski veel koju jääma, sest neile pole tööd anda. Hotell, veekeskuse lõõgastusalad ja kohvik, saunad ja restoran jäävad ju esialgu suletuks. Ilusalong töötab küll poole koormusega, kuid nõudlus teenusele on olemas ja oleme saanud oma kliendid kenasti ja turvaliselt ära teenindada.

Sellistes oludes lähinädalatel töötamiseks on väga oluline riigipoolne Töötukassa palgatoetusmeetme jätkumine, kuna arvestatavad käivet, mis vähemalt kulud kataks, teenida ei õnnestu. Kommunaalkulud on majal suured ja külastatavus esialgu väike ning peab mahtuma samal ajal ka 25% täituvuse piiridesse.

Avamine saab toimuma järk-järgult, nagu ka eelmisel kevadel. Oleme esialgu planeerinud avada hotelli koos hommikusöögi pakkumisega ja vähemalt ilusa ilma korral restorani terrassil istumise võimaldamisega alates 14. maist. Ootame väga, et saaksime pakkuda lähiajal ka kõiki teisi teenuseid, sest sellest sõltub otseselt, kui palju tekib nõudlust hotellimajutuse järele.

Kalev Spa juht Piret Betlem. Foto: Kalev Spa