Teatud kindluse reisi planeerimisel annab vaktsineerimine. Võime eeldada, et riigid, kus vaktsineerimine edeneb heas tempos, suudavad nakatumislaineid edaspidi kontrolli all hoida ja riigi avatuks jätta. Samuti annab see reisijatele kindlasti ka teatud turvatunde, kuna võimalus ise nakatuda sellises sihtriigis on väiksem. Teeme ülevaate turistide meelisriikidest, kus vaktsineerimine edeneb väga heas tempos ja koroonajuhtumid on kontrolli all.

  1. Seišellid — 66% elanikkonnast on vaktsineeritud, millega ollakse maailmas esikohal. Kuna vihma sajab Seišellidel kõige vähem just kevadel ja suvel, siis miks mitte võtte ette suvepuhkus sellel aastal India ookeani paradiisisaartel? Riiki pääsevad karantiinivabalt turistid, kellel on ette näidata negatiivne koroonatest.
  2. Iisrael — 62% elanikkonnast on vaktsineeritud. Kui veel mõni kuu tagasi oli Iisraelis ligi 10 000 koroonajuhtumit päevas, siis nüüd on see langenud mõnesajale ja ollakse lähedal nn karjaimmuunsusele. Siseriiklikult on riik end avama hakanud, välisturiste massiliselt veel ei oodata. Aga tasub silma peal hoida, sest kui piirid Iisraeli avanevad, siis saab sellest riigist kindlasti üks aasta kuumimaid sihtkohti.
  3. Maldiivid — 50% elanikkonnast on vaktsineeritud. Turismist sõltuv saareriik võttis arvukalt turiste vastu juba talvel. Tänaseks on suudetud ka pool elanikkonnast vaktsineerida, seega võib eeldada, et ka turism jätkub Maldiividel üpriski tavapärast rada pidi.
  4. Araabia Ühendemiraadid — 49% elanikkonnast on vaktsineeritud. Dubai emiraat on turistidele olnud avatud eelmisest suvest. Nüüd on ka pool riigist vaktsineeritud ja uute koroonajuhtumite hulk langustrendis. Kuna suvel on Dubai keskmise eurooplase jaoks liiga kuum, siis sügisel on Dubai kindlasti üks perspektiivikamaid sihtkohti. Hetkel pääseb Dubaisse negatiivse koroonatesti ettenäitamisel.
  5. Malta — 40% elanikkonnast on vaktsineeritud. Päikeseline Lõuna-Euroopa saareriik on Euroopa Liidu edukaim vaktsineerija. Tänu sellele on uute juhtumite arv jõulises langustrendis ja piiranguid hakatakse aprilli keskel vaikselt leevendama. See tähendab, et sellel suvel võiks Malta olla Lõuna-Euroopa atraktiivsemaid sihtkohti. Kuna riik sõltub palju turismist, on valitsusel plaan hakata sel suvel saart külastavatele turistidele maksma ka taskuraha.

NB. Enne reisi planeerimist tasub kindlasti üle vaadata riikide aktuaalsed sisenemistingimused.

Allikas: Reisidiilid