Uut teenust hakatakse täiendavalt pakkuma hiljutise eduka pilootprojekti tulemusena, mis toimus ettevõtte laeva Megastar pardal märtsikuus, ning mille eesmärk oli pakkuda stressivabamat reisivõimalust neile klientidele, kes peavad reisides esitama kehtiva negatiivse koroonaviirustesti tulemuse. Pakutav teenus on suunatud eelkõige neile klientidele, kes reisivad Soomest Eestisse nädalavahetuseks ja peavad naasma Soome pühapäeval või esmaspäeval. Testitulemus, mis on väljastatud pardateenusena reedesel väljumisel, võimaldab reisijatel mugavalt Soome naasta 72 tunni jooksul, ning seega vähendab ka reisijate stressi, mis kaasneb sihtkohas testimiskeskuse leidmise ja uue testi tegemisega samal nädalavahetusel.

„Meie koroonaviiruse antigeeni kiirtestimise pilootprojekt Megastari pardal näitas meile selgesti, et see on midagi, mida meie kliendid kasutaksid ja soovivad näha meie pardateenuste seas, seega me hakkame seda pakkuma meie süstiklaevadel ning kuni reisijate arvud on hetkel veel väga tagasihoidlikud, siis esialgu pakume seda teenust ainult reedeti. Pikemas perspektiivis, kui riigipiirid järk-järgult reisimiseks avatakse ja pendelränne taastub, on meie eesmärgiks seda teenust pakkuda ka teistel nädalapäevadel ning loodetavasti ka niiviisi omalt poolt kaasa aidata, et meie klientide usaldus ohutusse ja stressivabasse reisimisse võiks taastuda ja kinnitust leida," ütles Tallink Grupi kliendikogemuse valdkonna juht Age Vanajuur.

"Megastari pardal toimunud pilootprojekti käigus küsisid meilt mitmed kliendid, kas me võiksime uue pardateenuse osana pakkuda ka antikehade testimisvõimalust, ning mul on hea meel kinnitada, et meil on õnnestunud koostöös Farmatariga saavutada kokkulepe ka sellist tüüpi kiirtestimisteenuse pakkumiseks meie süstiklaevade pardal juba alates eelolevast reedest."

Koroonaviiruse antigeeni- ja antikehade kiirtestimise teenust osutavad pardal kvalifitseeritud meditsiinitöötajad ning reisijatele väljastatakse kinnitatud testi tulemus ja tõend. Koroonaviiruse antigeeni kiirtesti teenuse maksumus koos tõendi väljastamisega on 39 eurot ja koroonaviiruse antikehade kiirtesti teenus (näpuotsa vereproov) maksab 17 eurot.

„Farmataril on hea meel, et koostöös kvalifitseeritud meditsiinitöötajatega on meil võimalik seda teenust reisijatele pakkuda ja anda oma panus võimalikult murevaba reisielamuse pakkumisel. Antigeenitestid, mida meie kasutame, on SARS-Cov-2 antigeeni kiirtestid, mis on välja töötatud firma SD Biosensor poolt ning on ühtlasi ka ainsad turul pakutavad kohalike meditsiinilaborite poolt verifitseeritud antigeeni kiirtestid. Koroonaviiruse antikehade testid, mida me kasutame, on SARS-CoV-2 Rapid IgG/IgM AB Test N40, on välja töötanud ravimifirma Roche Diagnostics, ning mis näitavad antikehade olemasolu, kuid ei näita antikehade hulka. Eeldusel, et ka siis kui reisivõimalused tasapisi taastuma hakkavad, on testinõue veel edaspidigi mõnda aega jõus, muudab pakutav pardateenus loodetavasti kogu reisiprotsessi reisijale veidi mugavamaks," ütles Farmatari juhatuse liige Jaana Püttsepp.

Kiirtestimise teenust pakutakse laeva Megastar pardal igal reedel alates kl 10.30 väljumisest kõikidel järgnevatel väljumistel kogu päeva vältel, ning laeva Star pardal reedeti alates kl 7.30 väljumisest järgnevatel väljumistel kogu päeva vältel.