Ennekõike hooajaliseks toitlustamiseks mõeldud kauplemisalad asuvad rannapromenaadi ääres: üks Side ja teine Kuuse tänava pikendusel ning kolmas Kuuse 8. Igale alale saab enampakkumise võitja püstitada oma kohviku- või restoranihoone.

Kõik kolm ärimaa-ala antakse kasutusse 2021.-2030. aasta suveks (15. maist 15. septembrini).
Pärnu linna ettevõtluse peaspetsialisti Argo Mättase sõnul näitab pakkumiste suur hulk restoraniettevõtjate elavat huvi laiendada oma äritegevust Pärnu randa.

Oma pakkumisega on tulnud välja nii Pärnus kui ka mujal Eestis tegutsevad tuntud toitlustusettevõtjad. Enampakkumise üks tingimusi oli, et konkursil osalejatel peab olema varasemast ette näidata vähemalt viieaastane restoraniäris tegutsemise kogemus.

„Kuigi pakkumised on nii sisult kui vormilt erinevad, on esitatud kontseptsioonid ja investeeringuplaanid tugeva tasemega ning detailideni läbimõeldud. Ettevõtjad võtavad Pärnu rannas tegutsemist äärmiselt tõsiselt ja soovivad sinna märkimisväärselt panustada," ütles Mättas.

Võitu ja kauplemiskohta väärivad ettevõtluse peaspetsialisti hinnangul kõik 15 konkursil osalevat ettevõtet.

„Kuna iga meieni jõudnud äri- ja tegevusplaan on väga kõrge tasemega, siis sõltumata sellest, kes enampakkumise lõpuks võidab, saab Pärnu rand igal juhul juurde mitu uut kvaliteetset toitlustuskohta," tõdes Mättas.

Võitjal või võitjatel tuleb renditavale maa-alale püstitada hoone või hooned, mis peavad visuaalselt sobima rannapromenaadiga ning moodustama sellega ühtse arhitektuurse ansambli. Selle asjaoluga on ettevõtjad arvestanud ning konsulteerinud oma plaane tehes nii rannapromenaadi autori Kersti Lootuse kui Pärnu linnavalitsuse arhitektidega.

Kolme pikaks ajaks välja antava rannaala enampakkumise tähtaeg oli 25. jaanuaril.

Pärast pakkumiste kvalifitseerimist kohtus hindamiskomisjon, kuhu on kaasatud ka eksperte väljastpoolt linnavalitsust, pakkumise esitajatega läbirääkimiste voorus. Veebi vahendusel toimunud kohtumistel vaagis komisjon pakkumiste sisu, täpsustas linna ootusi ja tegi ettepanekuid.

Möödunud reede, 12. veebruar, oli see päev, mil ettevõtjad esitasid oma lõplikud pakkumised.

Neid koguneb komisjon hindama sel reedel, 19. veebruaril. Konkursi lõplik paremusjärjestus selgub veebruari lõpuks.

Olgu mainitud, et uhiuued söögikohad ei ole ainus muudatus, mida Eesti esirannas algaval suvel oodata on - värskema ilme saab ka Pärnu rannapromenaad. Täpsemalt see osa promenaadist, mis jääb Side tänava pikenduse ja promenaadi keskel asuvate puitplatvormide vahele. Rekonstrueerimistööd Pärnu rannapromenaadil on juba käimas.