Saad lennujaamas pardakaardi kätte ja teed sellega sotsiaalmeediasse postitamiseks selfi? Halb mõte. Pikk lennureis on läbi, tuled lennukist välja, avastad passi vahele lükatud pardakaardi ja viskad selle esimesse ettejuhtuvasse prügikasti? Samuti halb mõte.

Internetiturvalisuse eksperdi Brian Krebsi sõnul ei ole pardakaardil näha ainult su nimi, vaid selle triipkoodile on salvestatud suur hulk isiklikku informatsiooni, mida sa ilmselt võõrastega jagada ei sooviks.

Ka kõige lihtsama triipkoodi lugemise rakendusega saab pardakaardi leidja sinu kohta teada lisaks su nimele ka su lennufirma soodusklubi ID-koodi ning kogu lennureiside ajaloo ja tuleviku.

Kõige hullema stsenaariumi järgi saab su pardakaardil olevaid andmeid kasutada näiteks selleks, et su tulevasi lende tühistada, istekohta muuta või sooduskoodi hüvesid ära kasutada.

Tegelikult ei ole petistel isegi tarvis su füüsilist pardakaarti. Kui oled üks neist, kes oma Instagrami kontole armastab pardakaardi pilte üles laadida, peaksid enne mitu korda järele mõtlema, kuna ka lihtlabasest pildist piisab, et sinu lennukontole sisse häkkida.

Allikas: Msn.com