Paraku ei täida lennukeid ainult viisakad inimesed, vaid ka sellised, kes teistega ikka kohe üldse arvestada ei oska. Loe, mis on kõige häirivamad asjad, mida kaasreisijad lennukis teha võivad — kas oled ka ise selliste lennukaaslastega kimpus olnud?

15. Rääkimine üle teiste reisijate

Kui paarid reisivad koos, siis neile võib tunduda kaval võtta aknaalune ja vahekäigupoolne koht — äkki saab kolmese rea niimoodi tervenisti vaid endale. Kui aga keegi paigutatakse istuma koos reisiva paari vahele, on kolmandal ebameeldiv jääda vestluse keskele. Seega võiks paarid valida istumiseks, kui võimalik, kaks kõrvuti üle vahekäigu asuvat istet, istuda akna all üksteise järel olevates ridades või võtta endale see keskmine istekoht.

14. Pealesunnitud flirt

Muidugi on romantiline kohtuda oma tulevase abikaasaga lennukis kõrvuti istudes, kuid alati ei saa muinasjutud tõeks. Kui teine pool pole flirdist huvitatud, siis lõpeta ära. Kui aga vestlus tundub sujuvat, siis küsi oma naabri telefoninumbrit alles lennu lõpus — kui pool lendu on veel jäänud ja vastuseks on kindel ei, siis kulgevad need järelejäänud tunnid üsna talumatult.

13. Kellegi teise istekoha hõivamine

Kui soovid lennukis kohta vahetada, siis küsi võimaluste kohta lennukimeeskonnalt. Lisatasu eest võib end upitada ka paremasse klassi. Kellegi teise koha omavoliline hõivamine pole viisakas. Igaüks on maksnud oma koha eest ja jõuga parema paiga võtmine ei aita.

Muidugi võib viisakalt jõuda ka kokkuleppele, kui näiteks lapsevanem tahab oma lapse kõrvale kohta saada.

12. Käetoe hõivamine

Tavaliselt peetakse keskmist istet niigi ebamugavaks ja viisakas on lasta keskmisel istujal kasutada keskmisi käetugesid, sest äärmistele jääb alati üks oma privaatne käetugi.

11. Põrandapinna hõivamine

Igale reisijale on ette nähtud põrandapind tema istme ees. Naaberistme ees on juba teise reisija isiklik põrandapind. Võõrale põrandale ära oma jalgu topi.

10. Kõrvaklappide mittekasutajad

Lennukis on niigi kõik surutud üksteise privaatsesse ruumis. Pole mõtet enda privaatset ruumi muusikaga laiendada. Kasuta kõrvaklappe. Kui neid pole kaasas, siis lennukimeeskonnalt tavaliselt saab.

9. Tugevalt lõhnava toidu toomine lennukisse

Duriani söömine lennukis on muidugi keelatud, aga ka muud toidud, mis levitavad tugevat lõhna, võiksid jääda pakendisse. Küüslauk ja kala näiteks.

8. Ebameeldivalt lõhnav reisija

Kui aga toidu asemel lõhnab ebameelidvalt reisija ise, siis aitab vaid dušš. Pikad lennureisid ja mitmed ümberistumised on mõistetavad, kuid proovi vajadusel kasvõi lennujaamas duši all ära käia, kui aroomid muutuvad tugevamaks.

7. Võõra koti ülemiselt pagasiriiulilt ära tõstmine

Kui sinu pea kohal on pagasiriiulis ees kellegi kott, siis seda ei tõsteta sealt minema. Keegi sinu lähedal istuja on selle sinna pannud, kuna muud kohta polnud. Hiljem lennukile tulijad peavad oma kotile otsima mujal vaba koha, sest kottidele pole istme kohal kohta reserveeritud.

6. Karjuv laps, keda keegi ei rahusta

Lapsed väljendavad lennukis oma suhtumist ausalt — kui ei meeldi, siis karjuvad. Miks nad karjuvad, selle peab välja selgitama lapsevanem ja midagi siis ette võtma. Vähemalt peab ta püüdma midagi ette võtta.

5. Lapsevanema peale karjumine

Lapsevanem on oma rahulolematu lapsega tavaliselt veel õnnetum kui kaasreisijad, kes peavad seda taluma. Seega anna talle võimalus last rahustada, ära hakka kohe pahandama.

4. Pidevalt püstitõusvad reisijad

Kui sul on reisi ajal vaja pidevalt liikuda ja sa ei suuda paigal püsida, palu oma istekoha vahetamist äärmise, vahekäigupoolse istekoha vastu.

3. Paljaste jalgadega reisijad, kes tõstavad oma jalad põrandalt kõrgemale

Põrandast kõrgemal serveeritakse lennukis toitu. Samale tasemele varbaid ei tõsteta. Pealegi võib eesistuja nägu olla just sellel kõrgusel, kuhu ulatuvad tagumise istuja paljad varbad seinal.

2. Istme seljatoe tõukamine, tõmbamine ja tagumine

Üks enim häirivaid kaasreisijaid on need, kes sinu selja taga istme seljatuge pidevalt tõukavad või taovad. Lapsed või täiskasvanud — vahet pole. Ebaviisakas ja eesistuja jaoks talumatu on see ikkagi.

1. Lennu hilinemine ja edasilükkamine

Olgu need kaasreisijad ükskõik kui ebaviisakad, lennu edasilükkamine on kõige häirivam. Edasilennust jääb maha, pühadeks ei jõua koju, otsima peab asenduslendu ja võitlema lennufirmaga hüvitise pärast. Parem juba istme seljatuge taguv kaasreisija kui mõni päev hiljem kojujõudmine.

Allikas: Mashable