Keenias asuv Amboseli rahvuspark teatas suve lõpus, et pargis toimuvat võib kutsuda suureks beebibuumiks, kirjutab npr.org. Kilimanjaro mäe jalamil laiuv park on teatanud enam kui 170 pisikese elevandipoja sünnist, kelle seas leidub ka elevantide seas pigem haruldasi kaksikuid.

“Peamine põhjus, miks nende loomade populatsioon kasvab, on rohke vihm, mis on viimase kahe aasta jooksul maha sadanud,” ütles organisatsiooni Amboseli Trust for Elephants projektijuht Tal Manor. “Beebibuumid on suures osas seotud ökoloogiliste muutustega.”

Pärast aastaid kestnud põuda sadas eelmisel aastal piirkonnas tavapärasest rohkem vihma, mis küll ühest küljest põhjustas ulatuslikke üleujutusi, tappis inimesi ja kahjustas saaki, ent Ida-Aafrika elevantide jaoks tähendas rohkem taimestikku ja sööki. Nii oli nende seas vähem surmajuhte dehüdratsiooni ja nälja tõttu.

Elevandipopulatsioonidele on mitu ohtu — kliimamuutustega seotud põud, kokkupõrked põllumeestega, kelle maad elevandid tallavad, ja salakütid, kes tapavad loomi nende väärtuslike kihvade pärast, millest muuhulgas valmistatakse turistidele suveniire.

Foto: Pexels

Võrreldes aastaga 2018, mil rahvuspargi elevantidel sündis kokku 113 poega, on aasta 2020 olnud väga hea. Kuna elevantide tiinus kestab kuni kaks aastat, siis ei saa numbreid võrrelda eelmise aastaga.

“Keenias on salaküttimisvastased jõupingutused samuti suured ja elevantide elu üha turvalisem, mis tähendab, et tapetakse kui mujal Aafrikas,” ütles Manor.

Keenia looduskaitseamet teatas, et riigis on elevantide arv kasvanud 16 000 elevandilt 1989. aastal 34 800 elevandile eelmise aasta seisuga.

Kui hing igatseb safarile, aga reisimine on raskendatud, siis saad Keenia loomi otseülekandes uudistada SIIN.

Foto: Pexels

Lugesid just Hulkurplika päevikute 103. osa.

Madle Timm on 27-aastane eestlanna, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel