Tänane Jaanika töötab kommunikatsiooni ja koolitamise maailmas ning on parandamatu vabatahtlik: „See on kindlasti üks Erasmuse üks nii-öelda vilju, sest nii lihtne oli küsida, miks üldse peaks töötama ilma selle eest tasu saamata. Tavaliselt on ju töö, kodu ning vaba aeg, kuid nüüd näen ma väga selgelt vabatahtliku töö väärtust.” Tänu vabatahtliku tööle on ka kultuurisündmuste korraldamine suur osa Jaanika vabast ajast.

Ta oli 17 aastat järjest tublilt koolis käinud ning leidnud ka erialaseid väljakutseid pakkuva töö toredas tiimis, aga midagi kriipis järjepidevalt hinges. Kui magistrikraad sai kaitstud, siis läks see tunne veelgi suuremaks ja muutus ideeks, et võiks kuhugi välismaale minna: „See oli puhtalt guugeldamise töö — rahvusvahelised projektid, sõbrad olid kuskil käinud ja kaks kuud hiljem istusin juba lennukis, mis sõitis Rooma poole.” Jaanika oli teel üheksaks kuuks Euroopa solidaarsuskorpusega vabatahtlikuks Itaaliasse ühte väikesesse linnakesse, kus tal oli muuhulgas vaja kiiresti head itaalia keele oskust.

Erasmuse taskuhäälingust kuuled juba lähemalt, mis Jaanikat ees ootas ning kas ta on Erasmusega välismaal tulevikuski käinud. Samuti saavad vastuse küsimused, mida ta Itaalias tegi, kas ta sai itaalia keele lõpuks selgeks ja kuhu on vabatahtlikus teenistuses osalemine talle uksi avanud ka pärast projekti.

Kuula Jaanika lugu SIIT.

Vaata ka galeriid:

Erasmuse blogis jagavad Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse õpirändurid oma lugusid laiast maailmast. Selleks, et ise õpirändama minna, leiad rohkem infot leheküljelt www.archimedes.ee.

Jaga
Kommentaarid