Eestis on mitmeid põnevaid ja närvekõditavaid seiklusparke, kus panna ennast proovile, testida oma piire ning hirmust võitu saada. Adrenaliinirikast sportlikku- ja vabaajategevust, mis loovad meeldejääva päeva, leiab nii suurematele kui väiksematele. Metsas või linnas, lähemal või kaugemal, maal, vees või õhus — valik on suur ning iga park on eriline. Vali seikluslik päev kogu perele ja elamusi, mida meenutada, jagub küllaga!

Lontova Seikluspark — unikaalsesse ürgkanjonisse loodud atraktsioonid

Lääne-Viru maakond, Kunda linn

Kunda jõe ürgorus asuv Lontova seikluspark pakub elamusi nii erineva raskusastmega atraktsioonidest kui ka puutumatust loodusest. Pargis on meeskonnaala, madalseiklusrada, kõrgseiklusrada ja lasteala. Seiklusvõimalusi on aastaringselt, ilmastikule ja loodusoludele vastavalt. Tegevust jagub peredele, sõpruskondadele ja klassidele. Pargi külastuse saab ühendada koosoleku- ja seminaripäevaga, sünnipäevade ning tüdrukute- ja poissmeesteõhtutega. Park on osaks Lontova puhkekeskusest, siia kuuluvad ka Blücheri kohvik, grillplats ja Lontova puhkemaja.

Foto: Joosep Martinson, Visit Estonia

Pärnu Seikluskeskus

Pärnu maakond, Pärnu linn

Tule seikle koos pere või sõpradega Pärnu ranna lähistel asuvas Pärnu Seikluskeskuses. Keskuses on 4 erinevat kõrgusastet, üle 50 seiklusmängu ning tornist torni õhusõidud. Mida kõrgemale jõuad, seda raskemaks muutuvad rajad — ronimine nõuab nii head füüsilist vormi kui ka julgust turnida 12 m kõrgusel. Adrenaliini lisavad Tarzani hüpe, paadisõit, vaatlustorn, kus saab kõrgelt nautida merevaadet ja pikad õhusõidud. Kogu park on läbitav täiskasvanutele ja üle 120 cm pikkustele lastele. Väiksemad lapsed saavad seigelda mudilaste rajal.

Otepää Seikluspark — ainulaadne katapult, mis lennutab taevasse

Valga maakond, Otepää linn

Otepää Seikluspargis koged tõeliselt elamusi maa ja taeva vahel. Pargis võid veeta kasvõi terve päeva. Adrenaliini tekitavad erineva raskusastmega ronimisrajad ja ligi 350 meetri pikkune õhulend Linnamäe oru kohal. Siin on ainulaadne seadeldis — katapult, mis lennutab sind hooga 15-20 meetri kõrgusele taevasse. Kannatuste rada on seikluspargi kõige raskem rada, mis väärib igati oma nime. Pere väiksemaile saad seikluskogemuse anda turvalisel lasterajal. Seikluspargis nõustab ja toetab sind professionaalne meeskond. Üheskoos ületame kõik takistused! Siin vabaned argimuredest ja stressist ning naudid seiklust üksi, pere, sõprade või töökaaslastega.

Foto: Marleen Valdma, Visit Estonia

Tartu Seikluspark

Tartu maakond, Tartu linn

Tartu Seiklusparki on taeva ja maa vahele turnimiseks rajatud 50 erinevat mängu. Seiklushuvilistele on paigaldatud 4 meetri kõrgusele puude vahele erinevad atraktsioonid. Radasid lõpetab õhusõit, mis kujutab endast 300-meetrilist trossilaskumist ühest oru otsast teise. Ära ei ole unustatud ka väikeseid pargi külastajaid, kelle jaoks on loodud eraldi rajad 14 mänguga ja kaks pikka trossilaskumist. Meil saab pidada ka sünnipäevi. Madalhooajal on vajalik ettebroneerimine.

Ekstreemsafari Aidu endistel tööstusaladel — kordumatu off-road safari üle järskude tõusude ja läbi vee

Ida-Viru maakond, Kohtla-Nõmme alev

Off-road safari on matk maasturitega ümber Aidu karjääri kõige huvitavamate kohtade, ületades järske tõuse ja läbides vett. Teel ei puudu ka tipud, tehisjärved ning karjäärikanjonid. Põnevust lisavad kaardi lugemine ja orienteerumine, radade ja läbipääsude otsimine, takistuste ületamine, raadiosaatjaga suhtlemine jne. Huvi korral on ka võimalus ise maasturit juhtida. Matka jooksul näeb ja kuuleb huvitavaid fakte energia ning keskkonna teemadel. Päeva lõpetuseks sobivad hästi saun ja öömaja Eesti Kaevandusmuuseumis. Hea teada: riietu matkaks sobivatesse rõivastesse, arvesta kindlasti ilmaga.

Lennuklubi Keelutsoon

Järva maakond, Sargvere küla

Lennuklubi Keelutsoon tegeleb eeskätt paraplaanide ehk tiib- ja motovarjude valdkonna arendamisega Eestis. Meie juures saab teha tandemlende — piloot võtab reisija endaga õhuseiklusele kaasa. Samuti koolitame uusi piloote, kes soovivad ise lendama õppida. Oleme kindlasti kõige laiema rahvusvahelise kogemusega lennuklubi omataoliste seas. Näiteks 2015. aastal lendasid meie piloodid 12. erinevas välisriigis. Samuti teeme lende kuumaõhupallidega.

Valma Seikluspark

Viljandi maakond, Valma küla

Valma Puhkelaagri Seikluspark on Võrtsjärve kaldal asuv enam kui 50 takistusrajaga ronimisseinte, 2 km pikkuse zipline laskumisliinide ja kõrge vaatetorniga ronimiskompleks. Takistusrajad on paigaldatud neljakorruselise maja kõrgusele tehismastidel platvormidele, mis on ainulaadne meetod Eestis. Lisaks hulgaliselt aktiivseid vabaaja tegevusi: kiiking, lasketiir, palliväljakud, minigolfipark jms. Seikluspargis on tegevusi igas vanuses seiklejale. Sobilik paik firmaüritusteks, suvepäevadeks, lastelaagriteks, koolitusteks ja seminarideks, kokkutulekuteks.

Foto: Visit Estonia

Valgeranna Seikluspark

Pärnu maakond, Valgeranna küla

Otsid põnevust ja uusi väljakutseid, aktiivset puhkust pere ja sõpradega? Valgeranna Seikluspark on õige valik. Turnijaid ootavad uuenenud seiklusrajad. Puude otsas kõrgemale liikudes ja takistusi ületades lahutad meelt ning õpid kaaslasi ja iseennast paremini tundma. Pargis on kokku 6 kõrgseiklusrada ja õhusõitu, pikim neist ca 150 meetrit. Mudilasi vanuses 2-7 aastat ootab madal lastepark rippsildade, kiikede ja laskumistega. Täiskasvanu saab vajadusel raja kõrval enda pisikest abistada. Seikluspargis on olemas ka piknikuplats.

Padise Seikluspark — unikaalne meeskondlik seikluspark

Harju maakond, Kasepere küla

Padise Seikluspark on unikaalne meeskondlik seikluspark, elemendid on ühed Eesti ekstreemseimad, kuid saab ka madalamal ronida. Külastus sobib hästi meeskondlikuks mõnusaks äraolemiseks. Väiksematele pakume mängulisemat õhkkonda, palju ronimisvõimalusi. Juures on kogenud instruktorid ja turvavarustus, KUID… mõõdukalt hirmus on ikkagi. Hind sisaldab 3 tundi seiklust. Pakume seikluspargis mitmeid erinevaid pakette: Seiklus — madalrajad ja meeskonnatöö; Adrenaliinisüst — ekstreemseimad kõrgrajad; Restart — eelnev ja vabalangemine; Zipline — ahviraudtee.

Rohkem infot ja fotosid nende seiklusparkide kohta leiad Puhka Eestis lehelt — SIIT!