Põhja-Eesti

Põhja-Eesti on muuhulgas kodu kaunile pankrannikule, maalilistele kaluriküladele, Rakvere Linnusele, Euroopa ühele olulisemale rahvuspargile Lahemaal, rabadele ja looduskaunitele paikadele. Startides pealinnast ida poole, tee esimene peatus Kõrvemaal. Võta aega ja läbi mõni matkarada, mis oma kordumatute vaadete poolest pakub avastamisrõõmu kauemakski. Teel Võsule korralda piknik Viru rabas. Juminda poolsaar ja Viinistu juhatavad sisse peatuse tuntud suvituslinnas Võsu, kus puhkas, muide, ka Georg Ots. Jaluta promenaadil, mängi võrkpalli ja leia endale sobiv ööbimispaik kas telgis, külalistemajas või kodumajutuse abil. Oled tõeliselt õnnelik, kui reisid matkaautoga, sest kohe Võsule sissesõidul tervitab karavanis reisijaid suur peatuspaik.

Hommikul võta suund kaluriküladele. Vergi ja Altja, sealt edasi Sagadi ja Vihula mõis. Rakveres ootab saabujaid Rakvere Linnuse jalamil majesteetlik tarvas — Rakvere sümbol. Veeda mõned tunnid endises ordulinnuses, seejärel jaluta Politseimuuseumisse ja istu turuplatsil, nautides sealtsamast, kohalikust pagariärist ostetud pontšikuid.

Edasi suundu Ida-Virumaa poole. Seiklejad saavad närvikõditavatel atraktsioonidel end proovile panna Kiviõli seikluspargis. Kindlasti lülita kavasse külaskäik Kaevandusmuuseumisse. Aidu karjääris oleksid justkui jõudnud Põhja-Ameerika türkiissinise mägijärve äärde. Narva-Jõesuus naudi kilomeetreid pikka liivaranda ning võimalusel peatu mõnes spaahotellis, kus saad merevees supluse ühendada basseini ääres lesimisega. Hommikul jätka Ida-Virumaa avastamist. Sillamäe ja Narva on väärt pikki jalutuskäike, viimases proovi leida kohalikust turismikeskusest giid, kes tutvustab piirilinna peidetud pärle.

Lõuna-Eesti

Alusta Lõuna-Eesti avastamist seekord mitte-traditsiooniliselt. Tead, et Eesti kõige väiksem linn arvatakse olevat Eesti-Läti piiril olev Mõisaküla? Alustagi seekordset avastusretke sealt. Karksi-Nuia, Abja-Paluoja ja Tõrva on tõelised Mulgimaa pärlid, mis lisaks kaunile loodusele annavad aimu Mulgi ettevõtlikkusest. Väikesed kohvikud, turismi- ja veinitalud tervitavad möödujaid. Tõrvale anti juba 1937. aastal Eesti suvituslinna staatus, seega mis saaks olla parim paik suvepuhkuse nautimiseks. Sealse Vanamõisa ääres asub ka Eesti kõrgeim hüppetorn. Tõrvast suundu edasi Valga poole, mis on Eesti kõige lõunapoolsem linn. Muinasjutuline Sangaste loss, talvepealinn Otepää, mis pakub avastamis- ja spordilusti ka muudel aastaaegadel. Teel Tartusse tee supluspaus Eesti 10 kõige sügavama järve hulka kuuluva Saadjärve ääres. Otsusta, kas suundud Tartu või Võru poole. Võrus võta tempo maha ja einesta Tamula kaldal või siis kuula Võrumaa metsade helirikkust kõlakojas. Meie kõrgeim mägi Suur Munamägi ootab endiselt tippu võtma. Võrust Tartu poole põika Põlvasse.

Linnasüdames asuva järve kaldal saab mõõtu võtta pallimängudes, lastega peredel on lustimisrõõmu kauemaks, sest suplusala esisel väljakul on eeskujulik mänguväljak. Kui sul on rohkem aega, suundu Värskasse ja saa osa sealse mineraalvee spa-paradiisi mõnudest. Õhtu lõpeta matkaga Meenikunno matkarajal ja suplusega sealses rabajärves.

Lääne-Eesti ja saared

Dirhami sadam ja kalakohvik on ideaalseks sõpradega kohtumispaigaks, kus alustada Läänemaa avastusretke. Roostal pane oma tasakaal ja oskused proovile Roosta seikluspargis. Arvesta sellega, et järgmisel päeval võivad takistusraja läbinud lihased endast märku anda, mistõttu on puhkepäev mõnes Haapsalu või Saaremaa spas ideaalne kosutus vaimule ja kehale. Haapsalu linnuse muuseum avati pärast uuenduskuuri läbimist alles möödunud aastal, seega pea kindlasti meeles, et seal peatus teha.

Jaluta Haapsalu tänavatel, veeda kvaliteetaega promenaadil ning kohalikes hubastes kohvikutes. Tervita õhtupoolikult Kuursaalis maitsva õhtusöögiga. Oled Hiiumaa ja Saaremaaga juba varem tutvust teinud, aga kuidas on lood Vormsiga? Avasta Vormsit jalgratta seljas ning peatu mõnes kohalikus külalistemajas.

Kuuldavasti on Hiiumaa selle suve üks kodumaa hittidest. Praamisõidu järel ootab sind justkui uus maailm, kus aeg näib liikuvat teises tempos. Inimesed ei kiirusta, vaid naudivad oskuslikult Eestimaa suve. Üksikud rannad, uus elamuskeskus Käinas, Kaibaldi nõmm, Tihu matkarada, Eiffeli torn, milleni jõudmiseks ei pea isegi Pariisi lendama, Kalana ja Ristna kui kõigi surfarite meka. Hiiumaa oma erilisuses ei vea kunagi alt.

Soovitused enda reisikogemuste põhjal, kuidas kodumaa suvest maksimum võtta, pani kirja Credit24 turundusjuht Annika Parm.