EasyJet ja Virgin Atlantic on otsustanud oma lennukite pardal ajutiselt alkoholi serveerimise peatada. Seda selleks, et vähendada kontakti lennuteenindajate ja reisijate vahel. British Airlines müüb alkoholi ainult pikamaalendudel. Sarnaselt toimib ka American Airlines, mis serveerib alkoholi ainult rahvusvahelistel lendudel. Delta ei paku alkoholi Ameerika siselendudel ja ka lühematel rahvusvahelistel lendudel.

Virgin Atlantic on muutnud enda toimimist ka toitu serveerides. Nimelt saavad tavaklassis reisijad oma toidu kätte karpides. Lisaks ei pakuta enam premium klassi reisijatele šampanjat. EasyJet palub reisijatel oma snäkid ise kaasa võtta, kuna lennufirma ajutiselt süüa lennukite pardal ei paku. Lennuki pardalt saab ainult vett.

British Airlines pakub reisijatele tasuta pudeli vett koos küpsiste, krõpsude või soolapulkadega. Eined serveeritakse lennukis karpides. Ka paljud teised lennufirmad rakendavad sarnaseid meetmeid, et oma meeskonda ja reisijaid kaitsta.

Lisaks sellele, et alkoholi serveerimise peatamine vähendab kontakti meeskonna ja reisijate vahel, vähendab see ka erinevate ebameeldivate vahejuhtumite arvu, mis on alkoholi kuritarvitamisest alguse saanud.

Allikas: lonelyplanet.com