Hotellifriigid panevad Tripadvisoris pidevalt kokku igasuguseid edetabeleid — olemas on ka selline, mis aitab valida hotelli, kus hirm tõenäoliselt magama jääda ei lasegi.

Tavaliselt jagunevad hotellikülalised kummituste küsimuses kaheks. Ühed keelduvad kategooriliselt magama samas majas vaimudega, teiste jaoks on see lisaboonuseks majutuskoha valimisel. Vaata ja otsusta, millisele poolele jääksid ise. Edetabel on kokku pandud Tripadvisori arvustajate hinnangute põhjal.

Noolega paremale liikudes näed, millised on kõige kummitusterohkemad hotellid maailmas, iga lugu on illustreerimas ka ülimalt kõhe video — loe ja vaata videoid ning mõtle, kas julgeksid neis hotellides ööbida.

“Meil vedas, et saime toa number 217, kõige kummitavama toa selles hotellis. Esimene öö oli päris põnev,” mainib üks hotellikülalistest. See numbrituba kuulus nimelt kirjanik Stephen Kingile, kes kirjutas seal 1974. aastal ühe oma õudusnovelli, olles alkoholismiravil. Kuid veel pidavat kummitama hotelli ballisaalis, räägib hotellipersonal. Seal andvat endast märku hotelli rajaja Freelan Oscar Stanley naine Flora, kes oli klaverimängija.

Vaata ka videot:


“See on laev, mis on täis vaime või kummituselugusid,” kirjeldab oma elamust selle aasta oktoobris üks hotelliks muudetud ajaloolisel laeval ööbinutest. B-tekk on kõige vaimuderohkem, teab laevapersonal. Seal on säilinud originaalne mööbel ja koos sellega ka ehk kunagised asukad. Mootoriruumis nr 13 usutakse kummitavat noor madrus John Henry, kes hukkus sealsamas tuld kustutades. Basseinide juures aga hulgub tüdruk, kes kukkudes murdis oma kaela. 30-ndatel ja 60-ndatel on veel mitu naist basseinide juures surma saanud, neidki on väidetavalt aeg-ajalt nähtud. Kokku leidis laeval oma otsa läbi aegade 49 meeskonnaliiget ja reisijat.

Vaata ka videot:



Tegemist on väidetavalt kõige kummituslikuma paigaga Ulsteris. Aktiivseim
on proua Lady Isobel Shaw, kes armastab külastajaid ehmatada ustele koputades. Surma sai ta aknast alla hüpates, kuna tema mees oli proua tuppa lukustanud, kust vangistatu tahtis akna kaudu pääseda. Madam Nixon on teine vaim, kes külastajatele end vahest ilmutab, liikudes koridorides siidist kleidis. Nurgatornis asuv väike ruum aga kannab vaimude toa nime ja seda enam ei kasutata.

Vaata ka videot:

Panoraamset vaadet Sydney lahele nautides võid korraga avastada, et sa pole üksi. Hoone kunagine otstarve annab kindlasti palju alust kummitusejuttudeks, sest tegemist on kunagise karantiinihaiglaga, kus hoiti ohtlike nakkushaiguste kahtlusega patsiente, et need ei nakataks ülejäänud Sydney elanikke. Karantiini sattus aja jooksul nii rikka kõrgklassi kodanikke, vaeseid ja hüljatuid, sisserännanuid ja aborigeene.

Vaata ka videot:



Igal ööl korraldatakse vanas Šoti lossis kummitustetuur. Kuid mõnedes numbritubades saab vaimudega kohtuda ka ilma selle ekskursioonita. Nädal tagasi lossis ööbinud abielupaar kiitis restorani häid roogasid, kuid lõpetab arvustuse lausega, et kell 4 öösel juhtus midagi, mis sundis neid ülejäänud öö mööda saatma oma autos tukkudes ja numbrituppa nad enam tagasi ei pöördunudki. Tegemist oli arvatavasti “Rohelise Leediga”, kes on lossis kummitanud juba sajandeid ja kelle portree ripub fuajees.

Vaata ka videot:

Hoteli vanas majas ööbivad vaid julgemad, sest seal pidada öösiti mobiilid iseenesest välja lülituma, õhk korraga jäiseks muutuma, kabelis orel mängima hakkama ja isegi päeval pidi olema veidi kõhe.

Vaata ka videot:


Port Arthurit peetakse Austraalia kõige kummituslikumaks kohaks. Seal saab võtta ka 25-dollarilise ja 45 minutit kestva kummituste-ekskursiooni, kuid vaimude nägemist retkel ei garanteerita. Port Arthur Motor Inni külastanud aga kirjeldavad, et keegi end siiski numbritubades ilmutab, kui ööbima jääda. See on ainus hotell ajaloolises paigas, seega valikut pole, kas olla kummitustega või ilma. Tuleb vaid loota nende mitteilmumisele (või ilmumisele).

Vaata ka videot:



Lossis kummitab selle eelmine omanik, kes suri 1965. aastal. Kohapeal saab vaadata isegi pilte tema müstilistest ilmumistest.

Vaata ka videot:

Kummituslikuks teeb hotelli Audra-nimeline naine, kes oli end toas number 501 üles poonud. Ka mitu tuba sellest saatuslikust ruumist eemal ööbinud hotellikülalised on hiljem arvustustes kirjeldanud, et nägid kummalisi asju. Näiteks avanes öösel uks, mis tegelikult hommikul järele proovides oleks pidanud hoopis kinni vajuma, kirjeldab üks mõni kuu tagasi hotellis ööbinu Tripadvisoris ärevalt.

Vaata ka videot:


Ajalooline hotell on kuulus kummitava toa poolest. Ruumis nr 202 tegi üks naine enesetapu peale seda, kui oli saanud teada, et tema abikaasa hukkus autoõnnetuses. Kummitust on näinud ka hotellis ööbinud kõrged külalised.

Vaata ka videot: