"Lennuki pardale minnes oli kõik hästi. Siis tõusime õhku ja järsku käis mitu kõva pauku... lennukisse tuli suitsu ja tekkis põlemise lõhn," meenutas hirmutavaid minuteid reisija Donna-Lee Rayner Facebookis. "Ma olen üllatavalt rahulik, aga samas uudishimulik."

Kuigi lennuk suutis ilma suuremate tagajärgedega taas maanduda, olid esimesed hetked lennukis siiski väga ärevad ja Donna-Lee tunnistab, et hakkas ka ise hüvastijätusõnumeid kirjutama, lootes, et kui lennuk tõesti peaks alla kukkuma ja ta ellu ei jää, leitakse siiski tema telefon.

Ta lisas, et oli kuulnud, kuidas lennuki meeskond andis lennujuhtimiskeskusele teada, et üks lennuki mootoritest oli mõned pardid endasse tõmmanud ja pardal olev ebameeldiv aroom tuleb "lindude küpsemisest".

Lennufirma esindaja postitas ka Twitterisse kinnituse, et tõepoolest leidis juhtum aset, sest lennuk põrkas vahetult peale õhkutõusmist kokku pardiparvega. "Kõik reisijad pääsesid lennukist tervena ja suuremaid probleeme ei esinenud. Aitäh meie piloodile ja lennuki meeskonnale, et nad tagasid reisijate turvalisuse," lisas ta.

Parvega kokku põrganud lennuk viidi peale maandumist remonti ja reisijad lennutati Edmontonisse teise lennukiga.

Muide, kokkupõrked lindudega pole lennukite puhul midagi erilist. Näiteks 2017. aastal jättis üks lind kokkupõrke tagajärjel Aerofloti lennuki ninasse suure augu ning lennuk pidi Moskva asemel maanduma Peterburis asuvas lennujaamas. Ükski reisija viga ei saanud ja lennuk maandus ohutult, kuigi hiljem avaldatud pildid tekitasid vaatajates kõhedust.