1. Kariibi mere saar Martinique

Troopilisel Martinique’i saarel on aasta läbi väga soe ning keskmine temperatuur on 21 kraadist kuni 32 kraadini. Martinique asub Väikeste Antillide lõunapoolsemas otsas, Dominica ja Saint Lucia saare vahel. Saare kohalik keel on prantsuse keel ja saar kuulub tänaseni Prantsusmaale. Lisaks imekaunitele randadele asub saarel ka aktiivne vulkaan Mount Pelée. Ära muretse, see on peale 1932. aasta purset unne suikunud. Päevane matk vulkaani jalamil on täiuslik tegevus ühele tõelisele seiklejale ja lisaks kaasneb sellega suurepärane vaade.

2. Marokos asuv Casablanca linn

Casablanca sadamalinn on suurepärane sihtkoht reisijatele, kes otsivad päikesepaistet ja mitmekülgset kultuuri. See linn on koduks hingetuksvõtvatele päikeseloojangutele ja muljetavaldavale Moorishi arhitektuurile. Ilm on seal pisut muutlik, suviselt soojad temperatuurid ulatuvad pea 27 kraadini ja talviti seal vihma peaaegu et ei sajagi. Proovi traditsioonilist Maroko toitu, külasta külluslikult kaunistatud Hassan II mošeed või mine põnevale jalutuskäigule kohalikule turule. Sealsed rikkalikes värvitoonides ja mustritega kangad ning arhitektuur moodustavad koos elava ja lõbusa keskkonna. Unustamatuks õhtusöögiks broneeri laud Rick’s Cafe’s ehk romantilises restoranis, mis on inspireeritud 1942. aasta filmist “Casablanca”.

3. Madagaskari läheduses asuv Nosy Be saar

Nosy Be saar asub Madagaskari looderannikul, India ookeanis. Seal on aasta otsa keskmine temperatuur 27 kraadi kandis, mistõttu on see täiuslikuks sihtkohaks nii kevadel, suvel, sügisel kui ka talvel. Sarnaselt oma naabrile, Madagaskarile on Nosy Be koduks paljudele leemuritele, kameeleonitele, gekodele ja teistele eksootilistele loomadele. Mine ja avasta Lokobe rahvusparki ning näe neid ka päriselus. Muide, Nosy Be on ümbritsetud pisematest saartest ja korallrahudest ning sealsed helesinise veega rannad loovad ka suurepärase võimaluse kohata kilpkonnasid ja teisi veeloomi. Kuigi tegu on üsna asustamata saarega, leidub seal siiski luksushotelle ja mereäärseid bangalosid.

4. Mehhikos asuv Cabo San Lucas

Milline riik kehastaks paremini lõppematut suve kui Mehhiko, kuhu paljud ameeriklased suunduvad, et nautida troopilist päikesepaistet. Kuigi Mehhikos on palju avastamist väärt sihtkohti, on just Cabo San Lucas neist kõige lõbusam. Sealses rannikulinnas on rohkematki avastada, kui kõigest kauneid maastikke. Kõige populaarsem rand, Playa El Médano, on koduks romantilistele restoranidele ning lõbujanulisi meelelahutavatele baaridele ja ööklubidele.

5. Singapuris asuv Sentosa saare

Singapur on tehnoloogia ja arhitektuuri keskus, mis asub Malaisia lõunarannikul. Lisaks selle pidevalt arenevale linnaruumile, on seal ka suviselt soojad ilmad, kus temperatuurid kõiguvad aasta läbi 21 kraadist kuni 32 kraadini. Otsid randa? Sentosa saarel toimub nii mõndagi ja sinna pääseb nii üherööpmelise trammiga, autoga kui ka jala. Koduks Universal Studios lõbustuspargile, luksushotellidele ja kauni vaatega randadele, on Singapur ideaalne sihtkoht ka peredele.

6. Ameerika Ühendriikides, Floridas asuv Islamorada

Florida Keys saarestikus asuv Islamorada on justkui pisikestest saartest moodustunud ridaküla. Islamorada hõlmab saarestiku keskosa ja seda peetakse sageli ka maailma kalastusspordi pealinnaks. Kuna temperatuurid on seal aasta läbi 21 kraadist 27 kraadini, on seal nii mõndagi teha. Näiteks loodussõbrad võivad minna päikeseloojangu kruiisile, kus saavad imetleda delfiine või proovida esimest korda elus sukeldumist.

7. Austraalias asuv Cairnsi regioon

Austraalias paiknevat Cairnsi tuntakse selle poolest, et ta asub väga lähedal Suurele Vallrahule. Seal troopilises regioonis on suviti ca 27 kraadi sooja, aga ka talved on seal üsna soojad, mistõttu võib sealsetes vetes näiteks aasta läbi snorgeldada. Cairnsi põhjaossa jääv Palm Cove linn on tuntud oma palmidega ääristatud rannaribade ja välispordivõimaluste, nagu golfi ja kayakisõidu poolest. Cairnsi rannikul paiknevad ka mõned saared, näiteks Fitzroy saar, mida võid külastada praamiga ja minna sinna matkama või rannale lõõgastuma.

Allikas: The Discoverer