1. Ära paki oma kohvrit lahti
Kui sa reisid palju, siis on hea hoida mõnda vajalikku asja pidevalt kohvris, mida kasutad ainult reisides, näiteks kaelapadi, vooluvõrgu adapter ja reisimiseks mõeldud kompaktne hügieenitarvikute komplekt. Nii hoiad kokku nii ruumi kodus kui ka aega asjade pakkimisel enne ja pärast reisi.

2. Kasuta TSA eelkontrolli
Kes meist tahaks enne lennukile minemist jalatseid ära võtta ja kohvrist kõiki vedelikke välja kaevata. Kui kasutad transpordiohutuse ameti (TSA — Transportation Security Administration) eelkontrolli, siis jääb see vaev nägemata. Lisaks ei pea varsti ka TSA eelkontrolli puhul elektroonilisi seadmeid kotist välja võtma.

3. Lennukile minnes ja maha tulles ole alati viimane
Kui lähed lennukile viimasena, on sul võimalus lennuväravas rahulikult istuda, telefoni laadida ja ringi vaadata, samal ajal kui teised seisavad tihedalt järjekorras. Ka pärast maandumist saad veel edasi istuda, kui teised 20 minutit vahekäigus seisavad, et kiiresti välja saada. Seda tee muidugi ainult juhul, kui istud akna all ega teistele ette ei jää.

4. Tee endale pakkimiseks nimekiri
Kohvrit pakkides tee kõikidest asjadest nimekiri. Nii saad järgmisel korral juba kiiremini nimekirjaga koti kokku panna. Mõned asjad peab erinevate reiside puhul muidugi välja vahetama, kuid kõige vajalikumad asjad on alati samad (näiteks hambahari ja -pasta).

5. Hellita ennast toateenindusega
Kuigi toateenindus tundub luksusena, siis tegelikult on selle hinnad samad nagu hotelli restoranis, ka menüü on tavaliselt sama. Kui tunned end liiga väsinult, et välja minna, siis võid niisama hästi toidu tuppa tellida.

6. Kasuta Hop-On, Hop-Off linnatuuri busse
Enamikes maailma linnades on olemas Hop-On, Hop-Off bussid, millega sõitmine on suurepärane viis linna tundma õppida ja leida endale uusi põnevaid sihtkohtasid. Päevapileti ostmine tasub ennast ära, sest bussi saab kasutada ka tuuriväliselt punktist A punkti B jõudmiseks. Nii ei pea eraldi maksma ühistranspordi või takso eest.

7. Broneeri “kõik hinnas” kuurortpakett
Kui sulle tundub rannas lesimine ja piiramatu toitude-jookidega teenindamine ideaalse puhkusena, siis on “kõik ühes” pakett just see õige. Sa ei pea muretsema ei toidu, transpordi ega isegi oma päeva planeerimise pärast, selle kõigega tegeldakse sinu eest.

8. Osta linnapilet
Enamik suuremaid linnasid pakub teenusena oma külastajatele linnapiletit, mis hõlmab tavaliselt sissepääsu erinevatesse muuseumidesse, ühistransporti ja ligipääsu tuntud vaatamisväärsustele. Linnapiletiga säästad lisaks rahale ka oma aega ja energiat, sest sa ei pea ise rohkem piletite pärast muretsema.

Allikas: www.smartertravel.com