Kevad on käes ja kes ei teaks, et London on kevadeti eriti ilus! Miks mitte veeta seal üks mõnus nädalake või pikk nädalavahetus? Lennupiletid on odavad ja ka kohapeal võid üsna soodsalt läbi ajada, kui tead nautida selle linna peidetud pärle, mille nautimise eest raha ei küsita.

London on üks maailma enimkülastatud linnu — see on ülemaailmne kunsti, tehnoloogia, hariduse ja äri metropol. Nii noored kui vanad leiavad siit kõik midagi huvitavat: otsitagu siis head toitu, ööelu, moodi või lihtsalt meelelahutust, pettuda ei tule.

1. Leia oma sisemine rahu Kyoto Gardenis


Kui oled sellest tormlevast linnast väsima hakanud, suundu kohe Jaapani-stiilis Kyoto Gardenisse, mis asub Hollandi pargis. Kivisillutisega rajad, väikesed põõsad, tiik ja värvilised lillepeenrad loovad tõeliselt lõdvestava õhkkonna. Siin saab piknikku pidada või lihtsalt maha istuda ja rahu nautida.

Foto: Shutterstock

2. Arhitektuurihuvi saab rahuldada Serpentine´i paviljonis


Igal suvel valitakse välja üks maailmatasemel arhitekt, kelle ajutine installatsioon seatakse Serpentine´i galeriis avalikult üles. Kohalikud peatuvad seal, et imetleda moodsa arhitektuuri viimaseid saavutusi. Kodulehelt leiab infot kohapeal toimuvate ürituste kohta.

3. Naudi vaadet Hampstead Heathis


Hampstead Heath on Londoni üks suurimaid ja metsikumaid parke. Selle naturaalne looduslik maastik tiigikeste, ojakeste ja küngastega on parim koht, kuhu põgeneda linnakärast ja nautida imeilusaid vaateid. See on ka linna üks parimaid kohti sörkimiseks ning jalutamiseks.

4. Kohtu Richmondi pargis hirvega


Jah, see edetabel kisub juba veidi liiga pargikeskseks, aga Londoni pargid on tõesti väärt kohad, mida armastatakse kohalike poolt, kuid mis jäävad tihti välisreisijate poolt tähelepanuta. Richmondi park on üks neist kohtadest, kus saab vaatamata suurlinnas viibimisele kätte tunde, nagu asuks tegelikult sadade miilide kaugusel asustusest. Samas on kohalejõudmiseks vaja sõita südalinnast vaid pool tundi metrooga. Eriline on park selle poolest, et seal elab 750 hirve. Parim viis paiga avastamiseks on jalgrattasõit, sest vahemaad on pikad.

Foto: Shutterstock

5. Toida loomi Vauxhalli linnafarmis


Kui reisid lastega või oled ise suur loomaarmastaja, siis Vauxhalli linnafarm on üks selline haruldane koht linnas, kus saab külaõhustikku nautida. See on koduks paljudele koduloomadele, sealhulgas küülikutele, hobustele, sigadele ja partidele ning külastajad on oodatud neid loomi silitama ja toitma. Oma parimate riietega ei maksaks tulla, sest need võib kogemata ära määrida. Tegemist on ikkagi talumajapidamisega.

6. Muidugi käi ära ka Tate Modernis


Siin pole ilmselt pikka sissejuhatust vaja — Tate Modern on maailmakuulus kunstigalerii, mida peab kindlasti külastama. See asub endises elektrijaamas ja on säilitanud ajaloolise tööstusliku interjööri. Tate Modernist leiab tohutul hulgal nii tasuta kui tasulisi näituseid, tihti on need varustatud interaktiivsete lisadega, et panna kunstist huvituma igaüht.

7. Naera kogu hingest Angel Comedy´s


Britid on selliste maailmakuulsate nähtustega nagu Monty Python, The Office ja Little Britain kuulsad oma sarkastilise huumorimeele poolest. Siin saabki kogeda seda kõike: stand-up komöödiaetenduste klubi asub Camden Headis ja etendus on igal õhtul kell 8. Vaata nende kodulehele ja vali endale sobiv üritus. Kohale peaks saabuma vara, et saada parimad kohad.

8. Vabasta oma kogukonnavaim Dalston Eastern Curve Gardenis


Selles aias organiseerivad vabatahtlikud kultuuriprogrammi, mille teemasid on põhimõtteliselt lõputult: kunsti-, käsitöö-, muusika-, kokanduse-, tantsu-, disaini-, aianduse jm üritused toimuvad kogu aeg. Samas pakutakse ka tasuta WiFit ja soojendusega paviljoni, tekke külma kaitseks ning kuuma vee pudeleid. Vaata kogu programmi nende kodulehelt.

9. Alusta vaidlust Speakers’ Corneris


Kohas, kus kogunesid Viktoria-aegsed protestijad, saab nüüd kõik südamelt ära öelda, edendades tänapäeva demokraatiat. Iganädalane üritus toimub pühapäeviti alates kella 12-st. Võimalik on nii ise üles astuda kui teisi kuulata. Mõlemal juhul on see hea meelelahutus.

10. Jäta endast jälg Leake Streeti tunnelisse


See 200 meetrit pikk avalik ja legaalselt täis soditud tunnel on hea koht endast Londonisse jälje jätmiseks. Kui aga pole tahtmist ise kunstnikuks hakata, saab vaadata teiste kätetööd. Tunnelit võib külastada tihti, sest seintele ilmub iga päev midagi uut.

Foto: Shutterstock

Allikas: likealocalguide.com