Paindlikkus lennupiletite ostmisel

Mõnikord on neljal järjestikusel päeval samasuunaliste lennupiletite hindade kõikumine tervelt 50-150 eurot. Seepärast on tark tegu katsetada erinevate kuupäevadega ja mitte rahulduda paari esimese välja otsitud variandiga. Näiteks võivad mõned kogupileti hinda alandavad odavlennud väljuda vaid paar korda nädalas. Soovides reisi Tallinnast Portugali võib väljuda Berliinist eriti soodne Ryanairi otselend Portosse ainult kaks korda nädalas. Kui mitmeid nädalapäevi mitte läbi klikkida, siis jääb oluline hinnavõit saamata.

Naudi teiste tehtud töö vilju

Internetiavarustes leidub hulgaliselt soodsaid lennupileteid koondavaid veebiportaale. Eestis tasub jälgida näiteks Reisitark ja Reisidiilid Facebooki lehti, kuna tihti nende kahe lehe pakkumised ei kattu. Välismaal on juhtivad diililehed Holidaypirates ja Fly4free. Taoliste lennupiletite portaalide eelis on oluline ajavõit: jooksvalt pakkumisi jälgides ei pea ise tunde Momondos või muudes lennupiletite müügiportaalides veetma. Miinus on aga see, et väga spetsiifilise sihtkoha pakkumisi ei pruugi tükk aega tulla. Sel juhul võid proovida lehe haldajatega soodushindade saamiseks otse ühendust võtta.

Kombineeri erinevaid odavlennufirmasid

Odavlennufirmade kohta räägitakse küll õudusjutte, ent kõikide reeglite hoolikal järgimisel ja reisitõrkekindlustuse tegemisel on risk minimaalne. Vastutasuks on aga võimalik kasu lõigata traditsiooniliste lennukompaniide hindadega võrreldes tunduvalt soodsamatest lennupiletitest. Odavlendude kombineerimise käigus ostad ühe ümberistumise edasi-tagasi lennu korral neli erinevat piletit. Näiteks lendad Ryanairiga Riiast Berliini, easyJetiga Berliinist Ibizale ning Ryanairiga Ibizalt Londonisse ja Londonist Tallinnasse.

Reisi Euroopa Liidus rongiga

Interrail on iga aastaga aina populaarsemaks muutuv universaalne rongipilet, mille abil on võimalik reisida paljudes Euroopa Liidu riikides. Valida on võimalik erinevate reisi pikkuste ja piletitüüpide vahel. Interraili pileti hinnapoliitika soosib noorte soodsamalt sõitmist, mistõttu on see eriti hea variant Euroopa avastamiseks alla 28-aastaselt. Kui on plaanis pikem ringreis, siis võib Interraili variant olla meeldiv ja keskmisest soodsam alternatiiv lendamisele või autosõidule. Loomulikult oleneb see konkreetsest piirkonnast, sest näiteks Prantsusmaal võib Interraili pilet olla kiirrongide lisatasude valguses autorendist kehvem variant.

Majutus jagamismajanduse kaudu?

Suurema seltskonnaga reisides võivad Airbnb, Homeaway ja teised kaasaegsed majutusportaalid pakkuda klassikaliste hotellide ees olulist hinnavõitu. Nimelt kaasneb korterite ja majadega kõvasti rohkem hüvesid, kui kõrvutada rendikaid tavaliste hotellitubadega. Paljudes apartementides on standardse toaga võrreldes rohkem ruumi ja küllaga lisavõimalusi, seejuures ka sisustusega köök. Samas võivad majutusportaalid eemale peletada puhkajaid, kes soovivad täisteenindust hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiga.

Suhtle hotelliga vahendajateta

Broneeringusaitidelt võib leida küll heade hindadega majutusi, ent alati tasub hotellist otse üle küsida, kas nad saavad teha hinnaalandust. Eriti kehtib see pikemaajaliste viibimiste puhul. Kui peatud vähemalt nädalaks, siis võib hotelli juhataja olla nõus hinda alla laskma. Eriti asjakohane on see soovitus väiksemates hotellides majutust otsides. Suvisel hooajal võib soodustuse saamine keerulisem olla, aga proovida tasub alati!

Sõpru-tuttavaid välismaal?

Välismaal elavad head tuttavad saavad sind enda juures majutada, aga ära jää puuküürnikuks! Üksi või paaris reisides on tutvused hea viis, kuidas reisikulusid alla viia, aga kindlasti tee inimestega enne kokkulepe. Ehk saate osta nädalaks toidukraami ette või leida mõne muu hea lahenduse, kuidas võõrustajatele kasulikud olla? Samuti on võimalik leida tasuta öömaja kasutades Couchsurfingut, kuid sel juhul on tihti eelduseks majutuse pakkujaga suhtlemine ja koos aja veetmine, mitte lihtsalt priileiva peal olemine.

Kontrolli dokumentide kehtivusaegu

Registreerid end juba Tallinna lennujaamas Türgi lennule, kui äkitselt selgub, et passi kehtivusaeg on ületatud. Juba kolm kuud tagasi! Taoline stsenaarium pole lennujaama töötajatele sugugi võõras. Kontrolli juba reisiidee tekkimisel üle, kas Euroopa Liidu sees reisimiseks ID-kaardi või kaugemale rändamiseks passi kehtivusaeg on ikka piisav. Lennust maha jäämine, tühistatud hotellid ja muude broneeringute katkestamise tasud muudab puhkuse tõeliselt kalliks. Ja sa ei jõudnud isegi basseini äärde!

Viimase hetke hotellipakkumised

Suvisel ajal ei pruugi viimasel hetkel majutuse otsimine mitmes maailma paigus parim idee olla, kuna nõudlus on suur ja hinnad on üles kruvitud. Aga end sellisest olukorrast leidnuna tasub proovida mobiiliäppi HotelTonight, mis on saadaval nii iOS kui Android süsteemidele. Väidetavalt on äpi abil võimalik saada viimase hetke hotellipakkumisi, mida mujalt veebilehtedelt ei leia. Soovitame äppi kasutades igaks juhuks ikkagi kontrollida hind näiteks HotelsCombined lehelt üle.

Mine raamatukokku

Kõik rännusellid pole läinud kaasa digiajastuga ja pistavad endiselt seljakotti mõne paberkujul reisijuhi või vestmiku. Enne väljamineku tegemist kontrolli, kas raamatukogus on soovitud teejuht juba olemas. Tallinna suuremates raamatukogudes on parajalt suur kogus erinevaid reisijuhte, mis aitavad leida teed vaatamisväärsuste juurde nii Euroopas kui mujal maailmas.

Jälgi reservatsioonide reegleid

Kas kuulud nende hulka, kes teevad kümneid broneeringuid ja hiljem tühistavad suure osa ära? Tegu on levinud strateegiaga, kuna juhtivad broneeringusaidid on hotellireservatsioonide tegemise imelihtsaks teinud. Kindlasti tasub jälgida tühistamise reegleid. Mõne broneeringutüübi puhul on kindel kuupäev, mille ületamisel pead maksma tühistamise korral osa või terve öö maksumuse kinni. Samuti tee kindlaks, et broneerid Non-Refundable (tühistamatu) toa ainult kindla soovi korral.

Lükka suvised reisid sügisesse

Paljudes Vahemere-äärsetes sihtkohtades on juba septembri keskpaigast oluliselt vaiksem. Vihma ja tormide oht on küll suurem, aga see-eest on küllaga päikesepaistelisi päevi, rahvast on tunduvalt vähem ja hinnad sellevõrra madalamad. Hooajaväliselt reisimine ei sobi kõikidele puhkuste saamise ja laste koolis käimise tõttu, aga kui see on vähegi võimalik, siis kaalu seda julgelt. Internetist leiad küllaga infot, kuidas elu-olu vastavates sihtkohtades väljaspool tipphooaega välja näeb.