1. Käi BBC suurejoonelise "Sõja ja Rahu" radadel
Kui olete ka nend ehulgas, kes lummatult jälgisid Lev Tolstoi Romaani "Sõda ja rahu" alusel valminud teleseriaali, mida näitas ka ETV, siis on teil kindlasti hea meel kuulda, et sel suvepuhkusel võib teie élu olla ilus nagu filmis. Seriaali võtted toimusid osaliselt Lätis, ent enamalt jaolt Leedus. Kujutage ette Napoleoni jalutamas kaunase tänavatel või Trakaid, mis näeb vajadusel välja kui Borodino.
Pikemat kirjeldust filmi võttepaikade ja nende leidmise kohta saba lugeda Telegraphist.

2. Käi Ristimäel
Šiauliai lähedal asuvale mäele on kogunenud üle mitusada tuhat risti. Arvatakse, et esimesed ristid pandi mäele peale 1831. aasta ülestõusu. Nõukogude ajal käisid võimud mäest buldooseriga üle vähemalt kolmel korral. Aastal 1993 külastas Ristimäge paavst Johannes Paulus II.

3. Seikle lummavates liivadüünides
Nida lähistel asuvad liivadüünid, mille kõrgus ulatub kohati kuni 60 meetrini. need on liikuvad liivadüünid, mille võimas ilu on tunnistatud isegi UNESCO maailmapärandi nimekirja vääriliseks.

4. Külasta Vilniuse katedraali
Vilniuse vanalinnas asuv katedraal on Leedu katoliku usuelu keskmeks. Neoklassitsistlik katedraal on pühendatud pühale Stanislausile ja Ladislausile ning pühitseti praegusel kujul 1783. aastal. Katedraali katakombidesse on maetud mitmeid Leedu valitsejaid, näiteks suurvürst Vytautas Suur.

Vilnius.

5.Imetle Trakai linnust
Galvė järvesaarele ehitatud linnust alustas suurvürst Kęstutis 14. sajandi teisel poolel, ehitus lõpetati Vytautas Suure poolt 15. sajandi alguses. Peale Grünwaldi lahingut 1410 kaotas linnus oma sõjalise tähtsuse ning leidis kasutust vanglana. Linnuse 15. sajandi stiilis restaureerimine algas 1951. aastal ning 1962. aastal avati seal Trakai ajaloomuuseum.

6. Koge elu kunagises Euroopa suurimas riigis
Nii uskumatu kui see ka ei tundu - Leedu oli kunagi Euroopa suurim riik. leedu vürstiriik laiutas lisaks praeguse Leedu territooriumile veel Ukraina, Valgevene, poola ja osaliselt ka Venemaa aladel.

7.Kohtu Euroopa ühe kummalisema monumendiga
Leedu üks üllatustest on ka selle monumentide rikkus. Nõukaaja pärandit eeldavad kõik, et Vilniuses on ka üllatuslikult legend muusikamaailma legendile Frank Zappale. Ehkki Zappa kunagi Leedus ei käinud, nähti teda vabaduse sümbolina.