"Tallinnast on saanud lennata paljudesse USA linnadesse vähem kui 300 eurot maksva piletiga. Samuti ka Hiinasse ning Kariibi meres asuvatele USA Neitsisaartele ja Puerto Ricosse. Aga vaid siis, kui kuuled sellisest võimalusest õigel ajal," ütles soodsate kauglendude infot pakkuva idufirma Traffel asutaja Indrek Kald.

Odavaimate kauglendudena on tänavu müügis olnud piletid Tallinnast Washingtoni USAs ja San Juani Puerto Ricos, mõlemad 273 eurot. Lend New Yorki, Pekingisse ja Shanghaisse on maksnud parimal juhul 277 eurot, Los Angelesi 291 eurot, Dallasesse 294 eurot, loetles Kald.
Mõni sooduspakkumine kehtib tema sõnul lühiajaliselt: " Nii sai oktoobris vaid ühel päeval osta jaanuariks-veebruariks pileteid Tallinnast Bali saarele Indoneesias 327 euroga."

Samas on pea poolteist kuud olnud müügis alla 350 euro maksvad piletid Tallinnast seitsmesse Hiina linna, ning see pakkumine kehtib siiani, lisas Kald. Info nii Bali kui Hiina sooduslendude kohta ilmus Eesti reisiportaalidest ja foorumitest vaid Traffelis.

Algusega muudest Euroopa linnadest on lende teistele mandritele tänavu müüdud ka soodsamalt kui 150 euroga. Selliseid imeodavaid lennuvõimalusi tekib Traffeli juhi sõnul iga päev. "Seejuures on tegu suurte lennukompaniidega, nagu näiteks Finnair, KLM, Air France, Turkish Airlines ja edasi-tagasi lendudega, mitte odavlennufirmade või ühe suuna piletitega, nagu hinnast võiks järeldada," märkis Kald.

Põhjus, miks lennupilet mõnikord nii vähe maksab, võib olla hinna broneerimissüsteemi sisestamisel tehtud viga, sihtkohaks oleva linna või riigi turunduskampaania, aga ka lennufirma sooduspakkumine, selgitas ta. Näiteks korraldab SAS regulaarselt lühiajalisi kampaaniaid, kus pilet Stockholmist või mujalt Skandinaaviast USAsse, Hiina või Jaapanisse maksab vaid 250-300 eurot.
Lennufirmadest ja reisibüroodest sõltumatu idufirma Traffel jälgib sooduspakkumiste leidmiseks kümneid reisisaite, blogisid ja foorumeid pea 20 keeles. Samuti otsib Traffel odavaid hindu lennupiletite broneerimissüsteemidest.

Tellijaile saadab Traffel kolm korda nädalas inglisekeelse uudiskirja hetke parimate kauglennu pakkumistega algusega Euroopast. Kõik diilid pannakse reaalajas üles ka kodulehele traffel.com. Detailsemalt näevad pakkumisi sisseloginud kasutajad. Traffel ise pileteid ei müü, ent suunab kliendid ostma nt Skyscannerisse, Momondosse või Kayaki - sinna, kus konkreetse pakkumise lennupiletid on kõige soodsamad.Ettevõte alustas tegevust 2014. aasta lõpus Tallinnas Tehnopoli startup inkubaatoris. Traffeli asutajad on Cinzia Siig, Henrik Aavik ja Indrek Kald.