Poolel teel Kaplinna ja Port Elizabethi vahel asuv George'i lennujaam
hakkab saama 41% oma energiavajadusest päikesest. Selleks vajalik päikesepaneelide ala on 200 ruutmeetri suurune ja asub lennujaama territooriumil, kirjutab CNN.

Möödunud nädalal avatud päikesepaneelide pargi ehitus läks maksma üle miljoni dollari ning on osa LAVi projektist võtta kasutusele rohkem kombineeritud energiaallikaid.

George'i lennujaama läbib igal aastal enam kui 600 000 reisijat, paljud neist turistid, aga see on ra rahvusvaheline kaubajama artiklitele nagu näiteks lilled, kala, austrid, ürdid.

Osaliselt päikeseenergial töötav lennujaam astub ainult puhtast energiat kasutavate lennujaamade jälgedes, millest esimene oli Lõuna-Indias Kerala osariigis asuv Cochini Rahvusvaheline lennujaam - maailma esimene täielikult päikeseenergial töötav lennujaam - ja teine Galapagose lennujaam, mis ehitati aastal 2002 ja mis töötab ka ainult päikese- ja tuuleenergial.

George'i lennujama on üks uuemaid rajatisi, mis on mõeldud leevendama kontinendi energiapuudust. Aafrika mandril elavast 635 miljonist inimesest on igapäevaselt elektrita 57%, regiooniti on see number veel kõrgem.

Möödunud aastal hakkas Maroko ehitama elektrijaama, millest saab aastal 2018 valmides maailma suurim päikeseelektrijaam, varustades ühte miljonit kodu. Rwandas on sarnane juba valminud, mis annab elektrit 15 000 majapidamisele.