2016. aasta oktoobrist on Eesti Rahva Muuseumil Eestile ja maailmale pakkuda uued, seniolematu ulatuse ja kvaliteediga näitused Tartus Raadil valmivas muuseumihoones. Uue hoone pikkus on 355,6 m, laius 71,7 m ning kogupindala on ligi 40 000 m², millest siseruumides asuv Eesti püsinäitus hõivab 3781 m² ja Soome-Ugri rahvastele pühendatud näitus 1038 m². Ülejäänud ala hõivavad ajutised näitused, 254 istekohaga konverentsisaal, 120-kohaline teatri- ja muusikasaal, mitmed auditooriumid, õpperuumid, raamatukogu, filmifestivali ruumid, pere- ja lasteruumid, restoran, kohvik ning muuseumipood.

Samal ajal Tartu südalinna kerkiv uus heaoluspaahotell V Spaa- ja Konverentsihotell avab külastajatele uksed samuti 2016. aasta sügisel. Hotelli koosseisu kuuluvad majutusplokk, Baltimaade üks suurim spaakompleks, restoran, kohvik ning konverentsiruumid. Lisaks hotellikompleksile asub hoones veel palju toitlustus- ja kaubanduspindasid. Parkimine on mugavalt lahendatud maa-aluse parklaga.

Hotellis saab olema 79 hotellituba (32 peretuba, 30 superior tuba, 11 delux tuba, 4 stuudiotuba, 2 sviiti) 286 voodikohaga, mis asuvad maja kolmandal ja neljandal korrusel.
Hoone neljandal korrusel hakkab paiknema Baltimaade üks suuremaid wellness spaasid, mis mahutab samaaegselt kuni 300 külastajat, päeva jooksul kuni 1200 külastajat. Saunamaailmas on 11 erineva niiskustaseme ja temperatuuriga sauna. Saunavalikust leiab aurusaunad, hammami, puuküttega sauna ja Tartu kesklinna panoraamvaatega aroomisauna. Spaa muudab eriliseks soolamaailm koos soolabasseini ja soolasaunadega ning lõõgastusmaailm valgusteraapia ja karavanitoaga.
(Broneeringuid uude heaoluspaahotelli saab teha aadressil: veiko@hotelliveeb.ee.)

Juba juunis avatakse aga Tartu südalinnas Toomemäel uus - hetkel veel nimeta - 4-tärni hotell, milles on 70 tuba ja 140kohaline restoran.