Kes ei oleks filmides näinud romantilisi hetki Pariisis?
Prantslased on romantilisuse ja savoir vivre (elukunsti) etaloniks ja eestlastel on palju õppida just aja mahavõtmise ja iga hetke, elamuse nautimise kohta. Nii pakungi välja kolm viisi, kuidas nautida prantslaslikku sõbrapäeva sellel aastal ja seda Eestist lahkumata!

1. Hommikusöök voodis. Mis on sinu kallima või hea sõbra lemmik hommikusöök? Ainult kohvi? Saiakesed? Värsked võileivad?
Broneeri nädalavahetuseks mõni lahe korter airBnB'st - ka Eesti linnad pakuvad selleks superromantilisi võimalusi - või apartementhotellis, kus ühegi teenindaja ega teised külalised kõrvallauast teie kahekesi olemise hetki rikkuda ei saa.
Tee talle üllatus ja äratata ta just tema lemmiku hommikusöögiga. Kui kokata ei jõua, lippa lähimasse pagariärisse ja osta värsked saiakesed kaasa! Juurde üks värske õis. Hommikusöök on ju tähtsaim osa päevast!

Hommikusöögikohad või kohvikud, kust head ja paremat kaasa võtta
(avatud varakult):
Tartu – Café-Restaurant Pierre – parimad croissandid Tartus, Lokaal SÄDE
Tallinn – Café Lyon, Reval Café

Hommikusöögi võib tuua ka lähimast pagariärist, kui piimavahust südamete joonistamine endal hästi välja ei kuku.

2. Jalutuskäik vanalinnas, mere või jõe ääres. Tehke midagi koos! Liikumine soodustab aktiveerib heaoluhormoone. Kui läheme reisile, siis vanalinn või linna läbiv veesilm on alati üks põnevaid kohti, kus jalutada. Miks mitte minna oma linna vanalinna ja uudistada seda uue pilguga? Tallinna vanalinna väikesed tänavad, kirikud ja butiigid pakuvad piisavalt palju uudistamist nii päeval kui õhtul. Astu sisse mõnda muuseumi või galeriisse, et saada uusi põnevaid teadmisi või silmailu.

Romantiline Valentinipäev Eestis - jalutuskäik Tartus Emajõe ääres.

3. Õhtu kulminatsioon – unustamatu toidunauding. Eestis on nagu mujalgi maailmas tekkinud hulganisti suurepäraseid restorane, mis pakuvad esmaklassilist toitu. Tallinnas on avastamata pärliks Scheeli Restoran, mis sobilik kõigile lihtsate kuid unustamatute toiduelamuste otsijatele. Romantiline õhtusöök hoolivas keskkonnas, hea toidu ja elava muusikaga on ilusaks punktiks kaunile sõbrapäevale. Sõbrapäeva puhul ka hästi valitud 3-käiguline õhtusöögimenüü. Armastus käib ju läbi kõhu!

Õhtusöögi restoranid:

Leia oma uus lemmikkoht Tartus selle loo abil: Heade mõtete linnast saab heade maitsete linn

Tallinn – Scheeli Restoran: erimenüü veebruaris, restorani poolt pokaal vahuveini ja muusika 12.- 14. veebruaril.

Foto: Sheeli Restoran

Ja nii saabki üks ilus päev laetud heade emotsioonidega. Parim, mis me tänapäeva kiires maailmas kinkida saame on oma aeg ja tähelepanu endale kallile inimesele. Selleks ei pea tegema suuri sheste, reisima Pariisi või mujale vaid saab ka Eestis kohapeal oma Pariisi luua.

Romantiline Valentinipäev Eestis