Spaahotell Laine müügi- ja turundusjuhi Kai Piiperi sõnul maksab esitada endale mõned võtmeküsimused.

Millest alustada?

“Missugune puhkus võiks kingi saajale meelepärane olla — kas pigem lühiajaline lõõgastuspuhkus või pikem ravipuhkus? Kas ta võiks eelistada pigem rahulikumat piirkonda või on oluline ka muud väljaspool spaahotelli pakutavad vaba aja veetmise võimalused, näiteks teater? Kas kingi saajal on mõni vaevus, millele ta leevendust võiks otsida?” loetleb Piiper.

Kubija hotell-loodusspaa tegevjuhi Ly Voolaiu sõnul on väga oluline arvestada ka varasemate kogemustega. Kui vanavanemad on juba spaas käinud, siis on spaapuhkus kingitusena neile kindlasti suur rõõm. Kui aga varasem spaakogemus puudub, siis on soovitatav teema nendega siiski enne läbi arutada.

“Eriti toredad on olnud need juhused, kus noored tulevad vanavanematega esimesel korral kaasa ja toetavad neid kohapeal. Samas teenindav personal on igapäevaselt alati suunamas ja juhendamas ning muretseda kindlasti vaja pole,” lisab Voolaid.

Kust infot otsida?

Sobiva spaa ja heade pakkumiste leidmiseks on soovitav külastada spaade kodulehekülgi ja lisainfo saamiseks helistada. Personaalse pakkumise saamiseks on mõistlik suhelda e-kirja teel.

Kai Piiper juhib tähelepanu et spaad on enamasti jaotunud kaheks — heaolu- ja ravispaadeks. Heaoluspaadest leiab külastaja pigem suure valiku erinevaid lõõgastavaid teenuseid ja iluhoolitsusi. Ravispaades saab eelkõige raviteenuseid.

Arst aitab raviprotseduurid paika panna

“Ravispaades on tööl arstid, kes oskavad konkreetsete murede lahendamiseks sobivamaid raviteenuseid soovitada. Enamikes ravispaades kuulub arsti vastuvõtt ravipakettidesse — lisaks sellele massaažid, vesiravid, erinevad soojaprotseduurid, võimlemised jne” lisab Piiper.

Raviprotseduurid tõstavad vastupanuvõimet haigustele ja mõjuvad igas vanusegrupis külalistele tervist toetavalt ja haigusi ennetavalt.

Hoolitsused on arukas ette broneerida

Mis puutub hoolitsustesse, siis need maksab üldjuhul enne välja valida ning broneerida — muidu võib juhtuda, et kohapeal tulles enam vabu aegu ei ole ja siis on pettumus suur. Paljudes pakettides on hoolitsused juba sees ja valiku tegemine selle võrra lihtsam.

Kingitust tehes on hea teada, et kõige populaarsemad on klassikalised üld- või seljamassaaž ja aroomimassaaž. Vanemad härrad võivad massaažiteemal vajada pisut julgustamist, sest harjumus puudub. Samas meeldivad meestele enamasti väga spaade kümblusbasseinid ja saunad. Erinevate saunade valik on spaades täna väga lai alustades soome saunast, lõpetades eksootiliste saunarituaalidega.

Ly Voolaiu sõnul sobivad eakatele reeglina samad hoolitsused, mis ka keskealistele ja noorematele.

“Küll aga soovitame eakatele mitte nii tihedat ja intensiivset puhkuseprogrammi, nagu vahel teevad nooremad kliendid,” lisab Voolaid.

Puhkuse pikkus sõltub eesmärgist

Kai Piiperi sõnul sõltub spaapuhkuse pikkuse valik sellest, millist puhkust kingi saaja vajab.

“Kui on soov lasta oma kehal korralikult puhata ning saada ravi, mille tulemustest oleks ka abi, siis soovituslik puhkuse aeg võiks olla 5-7 päeva. Kui sooviks on pigem lühipuhkus keha ja vaimu turgutamiseks, siis selleks on sobilikud 1-2 öölised lõõgastavad paketid.

Ka Ly Voolaid soovitab seenioritele vähemalt 5-päevast paketti, mis pole liiga koormav ja samas siiski piisav rahulikuks tervise turgutamiseks.

Põhipunktid:

  1. Otsusta, kas eesmärk on lõõgastav puhkus või ravi.
  2. Tutvu spaade kodulehtedega ja vali sobiv spaa.
  3. Personaalse pakkumise saamiseks ühendu telefoni või e-posti teel.
  4. Vali välja hoolitsused.
  5. Toeta ja julgusta.

Uuri lähemalt Eesti spaade, hoolitsuste ja ravivõimaluste kohta Spaaliidu koduleheküljelt!

Jaga
Kommentaarid