See tähendab muidugi ka veel rohkem head toitu, veel rohkem festivale ja üritusi ning veel rohkem vabandusi linna kitsastel tänavatel uitamiseks ning randades jalgade puhkamiseks.

San Sebastian pole nii soe kui Hispaania lõunaosa Andaluusia. Talvekuudel on vahel isegi nähtud kergeid lumehelbeid langemas. Ent kevad on varajane, suvi kuum ja soe sügis, mida on isegi raske sügiseks nimetada, venib oktoobri lõpuni välja.

Kuna Baskimaa on aastatetagusest ajast ikka veel meelde jäänud ETA tegevusega ning tänaseks rahumeelsete tänavate vastu valitseb mõnes inimeses ikka veel umbusk, on kultuuripealinna aasta üks teemadeks ka kultuuri ülimuslikkus vägivalla ees.

Kultuuripealinna aasta program täieneb üha, kuid kindel on see, et võimalus linna külastajaid üllatada ja vaimustuma panna, on antakse parimatele Baskimaaga seotud kunstnikele ja artistidele.
Juba veebruaris algab eri kunstivaldkondades tegusteva artisti Esther Ferreri loodud programm, mille esimeseks ürituseks kolmest on lavastus, mis kaasab nii kurte kui kuuljaid. Kaasaegse tanstumaailma üks tuntumaid koreograafe Jone San Martín toob kultuuripealinna programmi lasua viis lavastust.
Mida suve poole, seda enam kolib kultuuriprogramm randa ja parkidesse ning lisandub muusikat! Ja mitte sekundikski ei jää tähelepanuta toidukultuur!

Kuidas kohale saab:
San Sebastianile lähim lennujaam on Bilbao, kust sõidavad bussid (1h) otse kesklinna välja. Ent rohkem lende on kohe piiri taga asuvasse Prantsuse suvituslinna Biarritzisse, kust rendiauto või bussiga on isegi alla tunni vaja sõita.