Konkursile laekus kokku 1093 reisifotot. Saabunud piltidel oli jäädvustatud erinevate paikade kultuuri ehedal ja puutumata kujul, portreteeritud huvitavaid inimesi või kauneid maastike – kõike seda, mida me reisifotodelt ootamegi.

Žürii koosseisus loodusfotograaf Sven Začek, fotokunstnik Gen Vagula, loodusfoto- ja videograaf Toomas Ili on valinud tänavuse Tamroni Reisifoto konkursi parimateks:

“Yuanyangi riisiterrassid, põlvkondade ja sajandite elustiil” – autor: Valdek Udris. Fotokonkursi “Tamroni Reisifoto ” esimene koht.
Auhinnaks 1000 euro väärtuses Tamroni fototehnikat Photopointist!

Žürii liikme Toomas Ili kommentaar: „Tõenäoliselt tõuseks see pilt esile ka suurtel, rahvusvahelistel fotovõistlustel. Vingest asukohast ning müstilisest udu- ja valguse mängust on vormistatud lummav kaader. Vägev! “

Teise koha ja 750 euro väärtuses Tamroni fototehnikat Photopointist võitis Alvar Küüt pildiga “Mina reisin kodumaal”

Žürii liikme Gev Vagula kommentaar: „Reisifoto peale mõeldes me üldjuhul kujutame ette pilte loodusest või keskkonnast, mis on tehtud mujal, kui siinsamas kodumaal. See pilt jäi silma just selle poolest, et tehtud siinsamas ja meie oma kodumaal. Kenas ning maagilises kohas ja ajal. Liskas veel hubast soojust ja üllatavat elementi keskkonnas. Tubli töö!"

Kolmanda koha j 500 euro eest fototehnikat pälvis “Päikeseloojang Luangwa jõel”, mille autoriks on Triin
Leesmann
.

Žürii liikme Sven Začeki kommentaar: “Päikeseloojangud on Aafrikas põhjamaa loodusega võrreldes äärmiselt üüriksed hetked. Selleks, et valgusviivu ära kasutada peab fotograaf piinliku täpsusega oma käike planeerima või tal peab lihtsalt tohutul hulgal õnne olema.”

Vaata kõiki finaali pääsenud töid SIIT