Google Mapsil on neid kohti nii riiklike sõjaliste objektide kohal kui ka mõnikord täiesti arusaamatutest paikades, mille kohta tänu tsensuurile on hakanud levima vandenõuteooriad. Need kümme kõige salapärasemat paika on välja valinud edetabelite koostaja AllTime10s.

10. Shangi lennujaam, Pakistan

Sellel valgeks värvitud pinnal paiknevad tõenäoliselt Ameerika Predator-droonid ehk mehitamata lennukid, mida juhitakse lahinguoperatsioonides ja mis suudavad kaugjuhitavana lennata igal pool maailmas. 

9. Severnaja Zemlja, Venemaa

Ühel pool karge Kara meri, teisel pool Laptevite meri, on see kaugel põhjas asuv saarestik tavainimesele jäänud ligipääsmatuks nii asukoha poolest kui ka seal keskmisel saarel asuva strateegiliste pommitajate lennuvälja pärast. Ilmselt just see rajatis ongi 14 000 ruutkilomeetise tsensuurikasti all.

8. Taiwani militaar- ja julgeolekurajatised

Pildilolev Taiwani Rahvusliku Julgeoleku Büroo Taipei äärelinnas on kogu kvartali ulatuses ära pikseldatud, sama on tehtud ka paljude sõjaväelennuväljadega. Taiwan on selles osas soovinud salapäraseks jääda ja Google on vastu tulnud.

7. Rio Grande, USA-Mehhiko piir


On see nüüd ameeriklaste nali või aitab tõesti narkolastide piiriületust takistada, aga Google Mapsi satelliidipildil on Rio Grande jõgi piiril kujutatud tohutu kuristikuna, mis langeb Mehhiko poole alla sügavikku. Ühtlasi on sellepärast ka jõe ümbrus tugevalt moonutatud.

6. Marcoule tuumajaam, Prantsusmaa


Ehkki Google´i otsing paigutab tuumaobjekti õigest kohast natuke põhja poole mingi süütu istanduse kohale, on natuke kaarti alla nihutades näha pikseldatud ala, kus Prantsusmaa hoiab oma tuumasaladusi. Praegu töödeldakse seal radioaktiivseid jäätmeid ja tehakse võib-olla veel midagi, mis võiks ülaltvaataja eest peitu jääda.

5. Volkeli lennuväebaas, Holland


Hollandlastele pakutav Google´i tsensuur on üsna kunstipärane. Külma sõja ajal hoiti siin nende värviliste pikslite all liitlase USA 22 tuumalõhkepead.

4. Portlaoise´i vangla, Iirimaa


Euroopa ühes kõige paremini turvatud kinnipidamiskohas hoitakse terroriste ja ohtlikke kurjategijaid. Google on vangla katnud aegunud satelliidipildiga, mis näib ehtne, kuid eristub siiski selgelt ümbritsevast maastikust tehtud fotodest.

3. Michael AAF, USA


Utahi salajases baasis keset kõrbe hoitakse asju, mis ei tohi mingil juhul väljapoole sattuda. Näiteks uuriti siin biokeemilisi relvi. Teadaolevalt tehti seda II Maailmasõja aegu, aga mis toimub baasis praegu, jääb saladuseks.

2. Müstiline ala Hispaanias


Lõunarannikul El Ejido põldude ja kasvuhoonete keskel on üks kummaline tsenseeritud ruut, mille võiks ka mingiks kaardiveaks tembeldada, kui sama koht poleks välja tsenseeritud ka enamusel teistel kaartidel: Bing ja Yahoo on samamoodi teinud.

1. HAARP, USA


Kõige rohkem konspiratsiooniteooriaid tekitanud asutus Alaskas on pealtnäha tsenseerimata. Välja paistavad vaid 180 antenni tohutul maa-alal, mille kohta räägivad erinevad konspiratsiooniteooriad, et nendega mõjutatakse ilma, põhjustatakse kliimarünnakuid või veel kaugemale minnes - loetakse mõtteid. Ametlikult tegeles HAARP ionosfääri uuirngutega, et leida uusi raadioside viise ja tegeleda raadioluurega. Läheduses on veel kummalisi ruute, mis võivad olla tegeliku maastiku peale joonistatud.

Oled veel leidnud Google´i satelliidipiltidelt väljatsenseeritud kohtasid? Kirjuta neist kommentaaridesse.