Kirjutab Laura.

Alustasime oma pikka merereisi 30. septembril ilusa sügisilmaga Pirita sadamast. Andsime otsad kell 14.30.

Merion hetk enne minekut.

Plaanime purjetada üle Atlandi Kariibidele ja loomulikult teeme ka vahepeatusi enne Euroopa viimasesse peatuskohta - Las Palmasele jõudmist.

Sealt edasi tuleb purjetada kaks nädalat järjest, et jõuda meie lõpp-sihtpunkti St. Luciale (seal peaksime kohal olema umbes detsembri alguseks).

Kogu merereisi ajakuluks oleme arvestanud 1,5-2 kuud. Kariibidele me loomulikult niisama passima ei jää, vaid purjetame seal edasi esialgsete plaanide järgi St. Lucia, Dominikaani ja Martinique´i saarte vahel.

Jaht jääb koos meiega Kariibidele seilama kuni aprilli lõpuni.

Terve reisi jooksul purjetavad meiega kaasa paljud erinevad inimesed (tasulistel reisijakohtadel). Meie põhitiimis on aga kolm inimest: Laura Melkonjan, Marko Pomerants ja Andres Essenson. Andres ja Marko on vennad.

Marko Pomerants on meie jahi MeriOn kapten. Ta on purjetamisega tegelenud aastast 1997 ning on mitmekordne Eesti Meister erinevates jahiklassides. Samuti osales Marko 2008.aasta Pekingi olümpiamängude valikvõistlustel.

Andres Essenson alustas purjetamisega 1994. aastal ja sõidab kiiljahtidega. Tema on elanud aastaid Kariibidel ja saanud seal kogemusi ookeanipurjetamises.

Ja siis Laura ehk mina… ei ole kunagi purjetanud, esimest suve ainult harrastanud purjetamist, nii et kogemus on tegelikult nullilähedane.

Kolmekesi jääme Kariibidele kuni aprilli lõpuni.

Tavaliselt planeeritakse sellist reisi ette vähemalt aasta, kuid meil oli aega ettevalmistusteks vaid poolteist kuud, nii et loodame kõige paremat!

Tallinna lahel tegime traditsioonilise tervituse Neptunile:

Varahommikul jõudsime juba üle Läänemere Gotlandile. Praeguseks oleme võib-olla veelgi kaugemal, hoia meie asukohal silma peal selle lingi alt: