Vientiane on Laose kõige suurem linn ja samuti ka pealinn, mis asub Mekongi jõe ääres üsna Tai piiri läheduses. Turiste kohtab tänavatel palju ning kesklinnas on enamus hotelle rahvast täis.

Vientiane´i kolm kõige populaarsemat vaatamisväärsust on Buddha park, Wat Si Muangi tempel ja triumfikaar kesklinnas.

Kõige huvitavamaks sellest kolmikust võiks pidada Buddha parki, mis asub kesklinnast 25 km kaugusel. Seal leidub umbes 200 hindu ja Buddha kuju. Soovitaks sinna minna just õhtupoole, kui seal enam ühtki turisti pole.

Kuigi park asub kesklinnast suhteliselt kaugel, võiks sinnaminekuks võtta näiteks takso, mis maksab 19 eurot edasi-tagasi või kui aega on rohkem, saab minna ka kohaliku bussiga (pilet 0,9 eurot). Buss viib vaid paari kilomeetri kaugusele pargist ning sealt edasi pole enam muud vaeva, kui tuk-tuki leidmine edasi-tagasi sõiduks (maksab umbes 8 eurot).

Soovitame kohalikku bussi ja tuk-tuki, sest nii näeb rohkem külaelu ja saab ka kohalikega suhelda.

Kohalik populaarne transport: tuk-tuk.

Veetsime Laose pealinnas kaks päeva, mis oli tegelikult täiesti piisav aeg, sest ega seal väga palju kauem midagi huvitavat teha pole ja peamised vaatamisväärsused on võimalik läbi käia esimese päevaga.

Laose tipphetk - Vang Vieng

Kui nüüd selle riigi elamused kokku võtta, siis meile meeldis kõige rohkem Vang Vieng. Eks see on muidugi maitseasi. Kahjuks sai selleks korraks meie reisi Laose osa läbi, kuid kindlasti läheksime sinna tagasi. Ah et miks? Seal on tõeliselt kaunis loodus ja muidugi ka odavad hinnad.

Mekongi kala, üks lemmikroogadest Laoses.

Söökidest oli meie lemmikuks Mekongi jõekala - suus sulav hästimaitsestatud valge kala (terve küpsetatud kala maksis 1,9 eurot). Kui juba hindadest juttu tuli, siis panen kirja, palju meil raha läks. Reisiraamatust järgi vaadates peaksime me oma kulutustega kuuluma nn midrange´i ehk keskklassi. Seega kindlasti on võimalik sealkandis palju odavamalt läbi ajada. Toome ühe näite: nariga voodikoht maksis alates kolmest eurost ja kohalikud toidud alates 0,9 eurost. 

Meil kulus Laoses 11 päeva peale niipalju:

(summad on kahele)
- majutus kokku 160 eurot
- söök, jook 200 eurot
- transport 110 eurot (Taist Laosessse transport ehk paadisõit, bussisõit Vang Viengi ning Vientiane´i ning siis veel mõned tuk-tukiga sõidud Luang Prabangis).

Hüvasti, Laos ja Vientiane´i triumfikaar.