Turistid toovad majandusele kasu ja viisataotluste lihtsustamine elavdab majandust, kiitis uut võimalust ka USA Reisiassotsiatsioon (U.S Travel Association) oma pressiteates. Eriti aitab see viisaintervjuusid mugavamaks teha neil viisataotlejatel, kes elavad kohalikust USA saatkonnast kaugemal. Siis saab enamuse vajalikust asjaajamisest teha posti, kulleri ning videokonverentsiga. Kohale minna pole vaja.

USA Reisiassotsiatsioon toob välja videokonverentsi eelised, mis aitavad USA majandust ja viisataotlejat:

✈ See on turvaline. Videokonverentsi saab krüpteerida ja nii on turvaline edastada dokumente, sõrmejälgi ning muud isiklikku infot, mis viisa taotlemisel vajalik.
✈ USA valitsusasutused kasutavad seda lahendust juba niigi konsulaaresindustega suhtlemisel üle maailma. Kuni luureagentuurideni välja. See on juba järgi proovitud.
✈ Videokonverents hoiab kulusid kokku. Videokaamera ülespanek on lihtne ja odav. Seda (koos sõrmejäljelugejaga) saab teha mõnes kohalikus teenindusettevõttes või asutuses. Viisataotlejal on kulud kohalesõiduks väiksemad.
✈ Kui viisataotlejal pole vaja kaugele sõita, et viisaintervjuule tulla, siis on tõenäoliselt reisijaid rohkem ja ka kaugematest piirkondadest. Rohkem reisijaid tähendab rohkem töökohti, elavnevat majandust jne.

Esialgu plaanitakse videointervjuude punktid avada suurtes riikides, kus on pikad vahemaad ning kust USA-sse reisib palju turiste. Nendeks riikideks on Brasiilia, Hiina ja India. Kui nendest kolmest riigist saabuvate turistide arv järgmise viie aasta jooksul kahekordistub, loob see üle 200 tuhande uue töökoha.

Tulevikus videokonverentsi võimalus laieneb ka teistesse riikidesse. Teates ei mainita võimalust, et kasutaja ise saaks oma kodust videokonverentsil viisaintervjuu küsimustele vastata, kuid ilmselt ka see pole kaugemas tulevikus välistatud.