Streigi tõttu jäävad ära umbes 300 õhkutõusmist ja maandumist, mis mõjutab pea 35 000 reisijat. Lennujaama suuremad lennufirmad on EasyJet ja Lufthansa.

Lufthansa pressiesindaja kinnitas, et lennufirma pakub reisijatele neljapäevaks asenduslende või rongialternatiive.

Tallinna lennujaama lennuliiklust tänane streik ei mõjuta, kuna Berliini lende täna ei välju, sõnas lennujaama turunduse ja kommunikatsioonijuht Margot Holts.

Ametiühing Verdi kuulutas välja hoiatusstreigi, viidates rahulolematusele lennujaama juhtkonna ettepanekutele. Ametiühing nõuab pardatöötajatele 500 euro suurust palgatõusu kuus aasta jooksul ning suuremaid preemiaid lennundusjulgestuse töötajatele, kes töötavad nädalavahetustel ja riigipühadel.

„Töötajad on ülekoormatud,“ märkis Berliini ametiühingu Verdi transpordisektsiooni juht Enrico Ruemker. „Selles on süüdi lennufirmad, kes järgivad võimalikult odavate piletite pakkumise strateegiaid.“

Berliini lennujaamas toimusid streigid ka suvel, mil ametiühingud nõudsid paremaid palgakokkuleppeid, et tulla toime elukallidusega.

Berliini Brandenburgi lennujaam avati 2020. aastal pärast aastaid kestnud ehitustöid. Lennujaama läbis 2022. aastal üle 19 miljoni reisija, Frankfurdi lennujaama pea 49 miljonit reisijat.

Lennuliiklus on taastunud pandeemiast, kõige enam on elavnenud puhkusereiside arv. Suurenenud reisijate arv põhjustas eelmisel aastal kaose Euroopa lennujaamades, kus teenindav personal ei tulnud toime suurenenud nõudlusega.