„Binance esitas mulle väljakutse teha üks täielikult krüptopõhine reis ning jagada oma kogemusi terve maailmaga. Eesti oli mulle loomulik valik, kuna ma ei olnud siin varem käinud ja soovisin uusi kogemusi ning näha, kas saan seda kõike teha kasutades vaid krüptot,“ kommenteeris Bullen.

Reisimisel on ühed raskemad küsimused need, kus hoida sularaha, kuidas, kus ja kui palju vahetada valuutat ning milline on parim vahetuskurss. Krüptoraha maksemeetodid ja -kaardid aitavad need mured lahendada. Krüptomaksed on turvalised ja läbipaistvad, ning pakuvad reisimisel lisaturvalisust, kuna krüptot ei saa varastada sama lihtsalt kui sularaha. Seejuures peaks reisija muidugi tähelepanu pöörama küberturvalisusele. Krüptokaardiga saab maksta nagu tavalise pangakaardiga ja tekkinud on ka arvestatav hulk reisikorraldajaid, lennufirmasid ja hotelle, kes võtavad vastu ka krüpto-otsemakseid.

Lauren Bullen ja tema kaaslane Jack Morris alustasid rahvusvahelisel turismipäeval 27. septembril oma krüptoreisi läbi paljude riikide. Laureni tee tõi ta 25. oktoobril Tallinnasse ja ta veetis siin kaks päeva. Bullen kiidab Eestis kogetut: „Mulle meeldis kõige rohkem Fotografiska muuseum ning terve Telliskivi Loomelinnak – milline suurepärane segu kunstnike töökohtadest ning ägedatest restoranidest ja kohvikutest! Ja kõigis neis sain ilusti arveldatud krüptokaardiga.“

Bullen kasutab oma teenuspakkujana maailma suurima krüptoplatvormi Binance kaarti ja Binance Pay makselahendust, kellega koostöös korraldasid nad siin ka omapärase aarete jahi, mille peaauhinnaks oli 25 000 dollari väärtuses krüptoraha-vautšer.

„Eriti tore oli juhtida aarete jahti ning kohtuda ka paarikesega, kes auhinna leidsid. Nad olid ülitoredad ja lubasid, et kasutavad raha reisiks, mida nad muidu lubada ei oleks saanud,“ ütles Bullen ja lisas, „tulen kindlasti tagasi, sest Eesti on eriline koht.“

Krüptoturism võib reisijatele pakkuda mitut eelist – madalamad makse- ja konverteerimistasud, kiired maksed ja suurem turvalisus raha-asjades. Kuna krüptomaailm aina areneb ja kasvab, näeme ilmselt juba lähitulevikus reisijaid, kes mugavuse mõttes just reisi raha-asju krüptoga arveldavad.