Oslo

Oslo

Kopenhaagen ja Stockholm on Skandinaaviat külastades ilmselged valikud, kuid talvel võib olla parimaks valikuks hoopis Oslo. Norrakad armastavad talispordialasid ja Oslos on lihtne linna avastamist õuetegevusega ühendada. Lähimate suusa- ja lumelauasõidukohtade juurde pääseb isegi metrooga. Kui uisutamine on miski, mis sind kõnetab, külasta kindlasti Majorstueni piirkonnas asuvat Frogneri staadionit, mis on äärmiselt populaarne ka kohalike seas.

Kui sporti teha ei soovi, külasta suurepäraseid muuseume nagu Munch, kus esitletakse Edvard Munchi töid ja Holmenkolleni suusamuuseumit. Või avasta uusi maitseid linnas asuvates restoranides, mille valik on tohutult lai.

Linn sobib hästi puhkuseks täiskasvanutele, kuid ka lastega pered leiavad Oslost palju põnevaid tegevusi.

Lissabon

Talvine Lissabon

Talv on Lissaboni külastamiseks suurepärane aeg. Ilm kipub olema pehme ja mõnus ning linn pole liialt rahvarohke. Kui soovid ringi vaadata sellistes ikoonilistes linnaosades nagu Alfama ja Bairro Alto, siis nüüd on sul võimalus seda teha, ilma et peaksid teiste reisijate hordidega silmitsi seisma. Kuna linn on väga künklik, on seal talvel, kui ilm pole liialt palav, palju lõbusam ringi jalutada,.

Lissabon on ka suurepärane lähtepunkt ülejäänud riigi avastamiseks. Populaarseid sihtkohti, nagu Sintra, on talvehooajal samuti huvitav külastada, kirjutab Finnairi väljaanne BlueWings.

Frankfurt

Frankfurt


Frankfurt võib olla tuntuim sealsete pankade ja ärireiside poolest. Siiski on see suurepärane linn ka lühikeseks linnapuhkuseks. Linna suurus muudab liikumise lihtsaks ja ühistransport toimib hästi.

Frankfurdi õitsev majandus on muutnud selle ka suurepäraste baaride ja restoranide mekaks. Kui soovid nautida Michelini tärniga pärjatud kogemust, on selleks mitmeid põnevaid võimalusi.

Kui sulle meeldivad muuseumid, ostke pilet 21-eurone pilet Museumsuferi - see võimaldab tutvuda kahe päeva jooksul kõigi 38 muuseumiga.

Frankfurdist võib vabalt ka autoga linnast välja suunduda, et näha imelisi muinasjutulisi losse ja keskaegseid külasid.

Milano

Milano

Moesõpradele on talv Milano külastamiseks parim aeg. Talvised allahindlused annavad võimaluse soodsalt Itaalia ikooniliste moebrändide loomingut soetada ja linna ümbritsevad poed pakuvad veelgi rohkem avastamisrõõmu. Kohalikud pingutavad oma talviste rõiva-stiilidega ja veebruaris toimuv moenädal toob imetlemiseks kokku veelgi rohkem stiilseid inimesi.

Kultuuri ja kunsti on väljaspool hooaega, kui järjekordi ja rahvast on vähem, oluliselt lihtsam nautida. Näiteks Leonardo viimast õhtusööki on sageli võimatu näha, kuid talvel on veidi suurem võimalus pilet saada. Veebruaris toimub ka väga eriline kultuurisündmus: Carnevali Ambrosiani. Tegemist on karnevaliga, mis ei erine oma loomuselt kuidagi Veneetsia karnevalist.

Praha

Praha

Suvel turiste täis Praha on suurepärane valik ka talvel, sest just siis saab rahus linna ilu nautida. Isegi populaarsel Karli sillal saab ilma tohutute rahvamassideta vaadet imetleda ja vanalinna idüllilistel alleedel rahulikult ringi liikuda.

Ärge unustage talvehooajal soojalt riietuda ja kui külm teid üllatab, soojendage end linnas asuvates põnevates muuseumides. Kultuurinäljasemad võivad suunduda ka rahvusteatrisse, kus juba ooperiteater ise on muljetavaldav vaatamisväärsus.

Kui aega on rohkem ja unistad lõõgastavast spaanädalavahetusest, siis Karlovy Vary spaaparadiis asub Prahast vähem kui kahe tunni kaugusel. Kui aga oled talviste õuetegevuste austaja, võid uisud jalga panna mõnel Praha paljudest uisuväljakutest või osaleda veebruari lõpus korraldataval talvisel jooksuüritusel.