1. Alusta majutuse broneerimisest

Enne kui reisisihtkoht valitud, viska pilk peale erinevatele majutust pakkuvatele veebilehtedele (Näiteks Airbnb ja Booking.com). Sealt saab valida erinevaid riike ja näha, kus parasjagu on saadaval kõige odavamad pakkumised. Nii muutub ka sihtkoha valimine lihtsamaks.

2. Kodumajutuse võib saada täiesti tasuta

See ei ole liiga hea, et tõsi olla. Tõepoolest võib majutuse tasuta saada, kui broneerida reis nn ,,kodu vahetamise'' kaudu. See tähendab, et saad tasuta kellegi kodus elada, kui oled nõus näiteks tema lemmiklooma eest hoolitsema või koduomaniku taimi kastma. Erinevad veebilehed nagu näiteks TrustedHousesitters.com, HouseCarers.com või Nomador.com pakuvad palju sellelaadseid majutusvõimalusi.

3. Kasuta haagissuvilat

Haagissuvilaga reisimine ei ole kunagi olnud nii populaarne, kui praegu. See on hea viis säästa palju raha majutuse pealt, samal ajal avastades ja nähes väga palju uut. Rendivõimalusi on selles vallas igas riigis palju, seega tasub seda varianti kaaluda.

5. Avasta Euroopat reisides öörongidega

Kui Sa ei ole suur lendamise fänn ja tahad Euroopat odavalt avastada, siis on öörongide kasutamine selleks suurepärane võimalus. Kõige olulisem on see, et broneeriksid endale kajutiga pileti, kus saab veeta öö mugavas voodis. Selliste piletite hinnad algavad 29 eurost, kuid sellise hinna saamiseks tasub reis mitu kuud ette broneerida. Öörongid toimivad näiteks Pariisis, Brüsselis või Amsterdamis - need on vaid mõned näited. Reisi saab broneerida veebilehe Nightjet kaudu.

6. Teeni reisi ajal raha

Odavalt reisimiseks tasub kaaluda ka võimalust majutuse eest paar tundi päevas tööd teha. See võib tunduda ainult noortele suunatud tegevusena, kuid tegelikult võib olla väga õpetlik kogemus ka lastega reisijatele. Töö kaudu saad õppida palju uue kultuuri kohta ja saad end täielikult igapäevaprobleemidest välja lülitada. Tööd saad teha nii põllul, kujundana või ka näiteks veebiarendajana. Erinevaid võimalusi pakuvad selleks veebilehed Workaway ja Worldpackers.

7. Tee selgeks, milline riik on valuuta mõttes kõige odavam

Odava reisi tingimuseks on see, et vaataksid, kui tugeva kursiga on euro võrreldes kohaliku rahaga. Näiteks on üks odavaim valuuta Türgi Iira. Selle välja selgitamiseks kasuta veebilehte Numbeo, mis võrdleb üle 11 tuhande eri maailmalinna tarbekaupade hindasid.

8. Paki targalt

Odavlennufirmad nõuavad kohvri eest kopsakaid summasid, mistõttu on praegu eriti oluline panna pakkimisele palju rõhku. Selleks laota välja kõik riietused, mida kavatsed reisil olles kanda ja lisa neisse esemeid, mida saad kanda mitu korda järjest. Siis tasuks soetada vaakumpakid, et kotti mahutada võimalikult palju. Kohvri asemel püüa mahutada oma asjad suurde seljakotti - nii säästad väga palju ruumi.

9.Tasuta parema hotellitoa saamine ei ole nii keeruline, kui võib arvata

Tasuta parema ja uhkema hotellitoa saamine ei ole reserveeritud vaid tähtpäevade pidajatele. Kui hotelli saabudes näitad välja, kui õnnelik oled seal ööbimise üle ja palud ennast teavitada, kui neil peaks parem tuba vabanema, siis võib Sul isegi õnneks minna. Oluline on, et Sa ei eeldaks, et saad midagi tasuta ja oled töötajate vastu sõbralik, sest just nii võib õnnestuda Sul tasuta parem tuba saada.