2019. aastal esmakordselt eetrisse läinud saate iga episood keskendub üldjuhul ühele Euroopa riigile. Õhust tehtud kaadrite abil antakse ainulaadne ülevaade sellest, kuidas traditsioonid, inseneriteadused ja loodusimed on mandrit kujundanud, aidates maalida dünaamilise portree piirkonnast ja seal elavatest inimestest.

Küllaga näeb selle-aastases jõuludele pühendatud erisaates, kui kirevad ja omanäolised on jõulupidustused üle terve Euroopa. Lisaks Tallinna vanalinna jõuluturule tutvustatakse televaatajale ka Colmari jõululaulikuid, kelle paraad liigub paatidel läbi linna jõekanalite, kui ka näiteks Bulgaaria Kukeri rahvapidu, mis on mõeldud kurjade vaimude eemale peletamiseks, ning palju-palju muud.

„Meil on ülimalt hea meel, et saame pühade ehtes Tallinna vanalinna viia tänavu kodudesse üle maailma,“ ütles National Geographicu Eesti esindaja Sille Ruus. „See on esimene kord meie ajaloos, kui National Geographicu kanal on Eestit kajastanud. Teame, et televaatajad nii meil kui välismaal on kindlasti võlutud.“

„Meie jaoks oli väga põnev ja seiklusrohke väljakutse filmida National Geographicule. Eriti, kui saime samal ajal kajastada Eesti ühte tähtsaimat talvist sümbolit – jõuluturgu. Kõige olulisemate hetkede tabamiseks filmisime samaaegselt nii õhust, maalt kui ka läbi peategelaste silmade,“ märkisid Eestis võtteid juhtinud Sander Allikmäe ja Rain Nirgi.

Jõuludele pühendatud erisaade „Europe from Above“ on eetris National Geographicu kanalil 25. detsembril kell 21.00.