Eksootilised talveseiklused

Rootsimaa pakub oma külastajale eksootilisi elamusi nii kelgukoerte kui ka mootorsaanide näol. 10 tundi meresõitu mööda kiireimat DFDS Paldiski-Kapellskäri liini võimaldab olla juba kõigest mõne tunni autosõidu kaugusel kelgukoertega sõitmise elamusest. Ehkki kelgukoertega saab sõita enamasti Põhja-Rootsis, siis tegelikult on seda võimalik kogeda ka Kapellskäri sadamale lähemal, Korskrogeni linnas. Kelgukoerteks on spetsiaalselt aretatud Alaska malamuudid või Siberi Huskyd, kes läbivad päevas 15–40 kilomeetrit ning on seega pikkade vahemaadega harjunud.

Kelgukoerad

Kelgusõit ja mootosaani safari võimaldab külastada parimate vaadetega kohti, kuhu muidu ei pääseks. Nii võid matkal märgata looduses elavaid põhjapõtru, valgejäneseid ning eriti hea õnne korral ka polaarrebast. Taolised seiklused võivad olla lühemaajalised või ka mitmepäevased. Viimase puhul saadab reisijaid giid, pakutatakse sooja lõunat ning ööbitakse hubastes palkmajades. Safarisõitu saab kogeda Orsa linna lähedal kui ka veidi kaugemal asuvas Lofsdaleni külas ja suusakuurordis.

Saanisõit

Turguta keha ja vaimu

Rootslaste jaoks ei ole ujumine pelgalt suvine tegevus, vaid suplus külmas vees on populaarne ettevõtmine aastaringselt. Kui esimesed külmvannimajad tekkisid 19. sajandi viimasel veerandil, siis nüüdseks asuvad uued ja ka ajaloolised majad juba üle kogu Rootsi.

Külmvannimajades on ka saunad, mis võimaldavad külastajatel valmistuda värskendavaks supluseks. Erilisemaks elamuseks on võimalik broneerida öö iglumajas või täielikult jääst ja lumest valmistatud hotellis. Kui jäähotellis ööbimiseks tuleb võtta ette pikem teekond Põhja-Rootsis asuvasse Jukkasjärvi piirkonda, siis külmvannis suplemist saab kogeda Kapellskäri sadamast umbes pooleteise tunni kaugusel, Stockholmi ligidal asuvas Saltsjöbadenis.

Suplus

Naudi ainulaadset silmailu

Virmalised on ainulaadne loodusnähtus, mille tulemuseks on tõeliselt maagiline vaatepilt: rõõmsad värvid valguvad üle öise taeva. Ehkki võib tunduda, et virmalised on Maale väga lähedal, tekivad need taevas üle 100 kilomeetri kõrgusel. Just seda imelist loodusnähtust saab kogeda Rootsi põhjaosas Kirunas. Selgetel õhtutel on virmalisi võimalik kogeda kella kuuest õhtust kuni südaööni, kuid kõige imelisemad vaated leiavad aset tavaliselt kella 22–23 vahemikus. Talves on maagiat!

Virmalised