Tallinna abilinnapea Joosep Vimm sõnas, et jätkusuutlikkus on kujunemas turismisektoris aina olulisemaks teguriks. „Üha enam turiste väärtustab sihtkoha valikul jätkusuutlikkust. Seda mõistavad ka meie turismiettevõtjad, kes aina rohkem kestlikkusele tähelepanu pööravad,“ ütles Vimm.

„Arvestatav tõus edetabelis on tulnud linna ja valdkonna ühiste pingutuste tulemusena. Sihipäraseid tegevusi peame kindlasti jätkama, et järgmistel aastatel sama jõudsalt edeneda ja seeläbi Tallinna atraktiivsust sihtkohana tagada,'' lisas ta.

GDSI indeksi programmis hinnati linnade jätkusuutlikkust 69 rahvusvahelise kriteeriumi järgi. Enim keskenduti sihtkohtade keskkondlikele, majanduslikele ja sotsiaalsetele aspektidele. Muu hulgas jälgiti linnade keskkonda ja rohealasid, roheenergia kasutust, õhu ja vee kvaliteeti, ühistranspordi kättesaadavust, linlaste heaolu, turismi kestlikkust, linna juhtimist ja sotsiaalsete normide arengut.

„Sellel aastal oli võistlus eriti pingeline, kuna programmiga liitus rekordarv osalejaid – tervelt 15 uut sihtkohta,“ kommenteeris tulemust Visit Tallinna turismiarenduse projektijuht Hele Lõhmus. „Palju olulisemaks on muutunud turismisihtkoha arendusorganisatsioonide panus turismisektori juhtimisse ning arengusse. Seega kutsume turismisektori ettevõtjaid ülesse aktiivselt osalema rohesertifitseerimises, ringmajanduse ja kohaliku toidu kampaaniates ning juurutama enda juures konverentside kestliku korralduse põhimõtteid.“

2022. aastal kuuluvad GDS-indeksi esiviisikusse Göteborg (Rootsi), Bergen (Norra), Kopenhaagen (Taani), Aalborg (Taani) ja Bordeaux (Prantsusmaa).

Rohkem infot on leitav aadressil https://www.gds.earth/index/