Esmaspäeval, 28. novembril Helsingi lennujaamast startinud ja Saksamaalt Frankurdi lennujaamast jätkunud lend katkes ajutiselt Türgis, sest Pähkinämäki kõrval istunud mees suri ootamatult teda lennu ajal tabanud infarkti tõttu.

Lennufirma Singapore Airlines kinnitas Iltalehtile, et Frankfurdist Singapuri suunduva lennu SQ325 lennuk pidi meditsiinilise probleemi tõttu tegema vahemaandumise Istanbulis. Krambihoo tagajärjel suri 83-aastane sakslane, kes reisis koos abikaasaga Austraaliasse.

Flightradari andmetel lendas lennuk enne Istanbuli maandumist mõnda aega Türgi kohal. Kokku kestis lend Frankfurdist Istanbuli 4 tundi ja 35 minutit.

Pähkinämäki pidi surnud mehe kõrval istuma ka pärast lennuki maandumist, kuni päästjad ja politsei surnud mehe välja viisid.

Algul kahepäevaseks planeeritud tööreis muutus Pähkinämäki jaoks kolmepäevaseks, sest surma tõttu hilines Türgist väljunud jätkulend omakorda 20 tundi.

„See on olnud täiesti kohutav. Surnud mees, kellega ma olin rääkinud, oli minu kõrval kuus tundi. Konditsioneer ei töötanud. Ma olen kurnatud. See oli kohutav,“ rääkis Lola Pähkinämäki Iltalehtile.

„Kõik lennukis püüdsid teda aidata, kaasa arvatud mina. Lennul juhtus olema lausa kolm arsti ja meest elustati pool tundi. Kahjuks tulutult. Kogu olukord oli väga kaootiline,“ lisas ta.

Pähkinämäki sõnul jõudis ta enne mehe krambihoogu temaga rääkida: „Ta ütles, et unustas ravimid maha ja et tal on 2010. aastat alates juba olnud kaks infarkti.“

Politsei küsitles vahepeatuse ajal kõiki pardal viibijaid. Lennujaamas vahetati välja šokis olnud piloodid ja muu personal. „Ma olen palju läbi elanud, aga mitte seda,“ tõdes Pähkinämäki.