Viljandi lumepark

Viljandi lumepargis lume tootmine eelmisel aastal

Viljandi Lumepark valmistub hoogsalt uueks hooajaks. ,,Kui külmakraade on püsivalt -5C ja külmem hakkame lund tootma. Tänapäeval ei saa loota ainult looduslikile lumele,’’ ütles lumepargis töötav instruktor Hillar Hein. Tema sõnul on oluline kohe talve alguses vähemalt 40cm paksune lumekiht lumeparki toota. Seejärel tuleb see korralikult lumetraktoriga kinni sõita ja sellisel juhul võime rahulikult toimetada ning inimestele heal tasemel talvesportimist pakkuda kuni märtsi lõpuni,’’ sõnas Hein.

Teenuste hinnad jäävad Viljandi Lumepargis samaks, nagu eelmisel aastal. Loodame pakkuda teenust, mis on igaühele kättesaadav,’’ ütles Hein. Külastajaid ootab Viljandi Lumepark palju, sealhulgas inimesi üle kogu Eesti. ,,Eelnevad talved on näidanud, et meie talvepargis käivad suusatamas, lumelauaga sõitmas ja snowtuubiga sõitmas inimesed ka Tallinnast, Pärnust, Tartust ja mujalt Eestist,’’ sõnas lumepargi instruktor Hillar Hein.

Ta lisas, et suusa- ja kelgumäe valgustus on sel aastal täiendatud, et see oleks parem ja eredam. ,,Oleme sellel aastal täiustanud ka suusatõstukit, et lastel oleks mugavam seda kasutada,’’ sõnas Hein.

Viljandi Lumepargi tunniajane mäetõstuki pilet maksab 10 eurot, kolmetunnine 15€.

Valgehobusemäe Suusakeskus

Valgehobusemäe suusakeskus

Valgehobusemäel käivad usinad ettevalmistused algavaks hooajaks. ,,Näiteks kunstlumetootmiseks vajalik kõrgsurvepump on remonditud ning ostetud uus süvaveepump. Lumekahurite ja traktorite hooldus sai tehtud juba kevadel,’’ ütles Valgehobusemäe suusakeskuse juht Kalju Kertsmik.

Kertsmiku sõnul suusakeskus hetkel hinnatõusu ei plaani, kuid ei ole välistatud, et mingi hetk on nad sunnitud seda tegema. ,,Aeg on ebastabiilne ning me ei tea, mis homne päev toob. Loodame, et külastajad leiavad meid üles nagu eelmistel aastatel,’’ ütles Kertsmik.

Valgehobusemäele on oodata uusi atraktsioone. Kertsmiku sõnul on nad sellel aastal täiustanud suusatõstukit, et lastel oleks mugavam. Lisaks sellele on ka valgustus nii suusa- kui ka kelgumäel parem ja eredam. Kuid see ei ole veel kõik.

,,Püüame ka sel aastal avada lisaks suurele mäele ka kaks krossirada, mis eelmine aasta võeti lumelaudurite ja mäesuusatajate poolt hästi vastu,’’ ütles keskuse omanik Kalju Kertsmik. Lisaks sellele tuleb Valgehobusemäe suusakeskus välja jäähoki teenusega.

Tunniajane suusamäe pilet maksab Valgehobusemäe suusakeskuses 15 eurot, kolmetunnine pilet aga 25€.

Kiviõli suusakeskus

Kiviõli suusakeskus

Kiviõli seikluskeskus lumekahurite tööle panemisega veel ei kiirusta. ,,Kui ilmateade lubab püsivalt madalaid külmakraade, -5 ja madalam (ideaalne -10 kraadi), siis alustame lumetootmist,’’ ütles keskuse personalijuht Airis Veski. Ta lisas, et keskus ei kiirusta avamisega, kuna on alles novembrikuu. ,,Kui saame avada jõuludeks, siis on väga hästi, kui varem, siis on suurepärane,’’ sõnas Veski.

Veski loodab, et algaval talvel tuleb ilm talviselt külm. ,,Loodetavasti ilmataat toetab meie plaani, ning saab olema sama külm ja lumine hooaeg nagu eelmisel talvel,’’ sõnas ta. Uusi atraktsioone Kiviõli suusakeskusel plaan avada pole. ,,Jätkuvalt ootavad kõiki külastajaid meie hooldatud suusanõlvad, väga hea valikuga varustuse rent, kohvik ja otseloomulikult vägevad koolitajad,’’ ütles Kiviõli suusakeskuse personalijuht Airis Veski.

Mäepiletite hinda on Kiviõli suusakeskuses tõstetud 5%, kuid muude atraktsioonide hinnad on samad, mis eelmisel aastal. Tunniajane mäepilet maksab 17 eurot, kolmetunnise pileti eest tuleb välja käia 29€.

Nõmme lumepark

Nõmme Lumepark

Nõmme lumepargi ühest omanikest Liis Needriti sõnul valmistuvad nad hooajaks üsna tavapäraselt. ,,Hetkel toodame lund. Kuna meie keskuses on sellest suvest ühel nõlval loodud võimalus aastaringseks mäespordi harrastamiseks, siis oleme juba väikses mahus avatud külastajatele ja trennidele alates novembri algusest,’’ ütles Needrit.

Ka Nõmme lumepargi piletihinnad on sel hooajal pisut tõusnud. Esmaspäevast reedeni saab tunnipileti soetada 16 euro eest, nädalavahetusel tuleb selle eest välja käia 18 eurot. Kolme tunni pilet maksab nädalavahetusel Nõmme Lumepargis 24€. Tasub märkimist, et mäepiletile lisandub tihti ka varustuse rent.