Muusika

Algab Jõulujazz, mille raames toimuvad kontserdid üle Eesti. Käimas on ka Eesti Interpreetide Liidu Eesti Muusika Nädal, samuti kontserdid erinevates paikades üle riigi.

Sel nädalal on erakordne võimalus kuulata orkestri Lords of the Sound kontserte ''The music of Hans Zimmer„. Zimmer on saksa filmihelilooja, kes saavutas oma populaarsuse pärast kultusfilmi „Vihmamees“ linastamist. Hiljem lõi ta muusikat mitmetele Hollywoodi kassahittidele.

Esimese advendi eelõhtul on aga Eesti kontserdipublikul harukordne võimalus kohtuda peamiselt võõrsil resideeruva oboemängija Kalev Kuljusega, kelle lavapartneriks on pianist Sophia Rahman. Kontsert toimub Arvo Pärdi Keskuses. Kontsert kannab nime „Sügiseleegia„.

Loodus

Matkahuvilistele on pakkuda viis head varianti: Taevaskoja või Setomaa avastusrekt e-fat ratastel, kanuumatk Võhandu ürgorus, Kolga-Aabla-Pikanõmme matk või Tallinna Loomaaia retk õhtuhämaruses.

Jõuluaeg

Tallinnas ja Tartus avatakse jõuluturud ja -linnad, Noblessneris toimub esimese advendi üritus.

Lisaks on Tallinnas võimalus osa võtta jõuluehete laadast ja töötoast, keskaegsete piparkookide valmistamise töötoast või vaadata advendipühapäeva näitust Raekojas. Jõuluehete näitusel „Habras ilu„ Suurgildi hoones näeb aga 300 ajaloolist jõuluehet.

Nädalavahetusel näeb Tallinna Raekojaplatsil valgusetendust „Tempus fugit„, mis jutustab audiovisuaalses ja koreograafilises kujundikeeles loo aja lõputust voolamisest ning küsib, millist sõnumit me endas kanname, milleks me oma aega ja elu kasutame.

Toimub ka mitmeid jõulumatkasid, näiteks jõulumaagia metsas, jõulude tähistamine laternamatka ja lõkkepiknikuga, uisumatk Rubina soo rabalaugastel, kelgukoerte jõulutrall jpm. Vaata kõiki talvematku Loodusturismi Ühingu lehelt.

Näitused

AHHAAs on avatud uhiuus näitus „Ahhaa, aju!„. Tule ja saa teada, milline võimas masin su peas peitub ning kuidas saad selle veel paremaks muuta!

Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis on üleval näitus Jaanus Samma kunstnikutuur „Vaikelud rahvuslikel motiividel„, kus kunstnik vaatleb rahvuslike mustrite ja kujundite kasutamist Eesti tarbekunstis ja -graafikas 1930.–1950. Aastatel.

Muu

Ja muidugi tooks välja väga huvitava ürituse, kuhu on oodatud kõik tehnoloogiahuvilised suured ja väikesed – Saku Suurhallis toimub Robotex International. Kaks päeva täis kaasahaaravaid võistlusi ja põnevaid töötubasid, põnev tehnoloogianäitus, kus jätkub palju uudistamist. Kohale saabuvad nii robootikud meilt kui mujalt üle kogu maailma. Festivalipäevadesse mahub pinget pakkuvate võistluste ja robootikatöötubade kõrvale ka põnevust pakkuv ning uuendusi täis tehnoloogianäitus EXPO.