Pidulik jõuluturu avamine toimub kell 18, kui jõulupuul süüdatakse küünlad ja algab valgusetendus „Tempus fugit“, mis prožseeritakse Raekoja seinale. 10-minutilist audiovisuaalset-koreograafilist etendust saab näha reedest pühapäevani, sealhulgas esimesel advendil, 27. novembril kell 16, kui süüdatakse esimene advendiküünal.

See aasta on jõuluturg igapäevaselt kauem lahti kui eelnevatel aastatel, turgu saab külastada kuni kella kaheksani õhtul. Uue kujundusega laval on nädalavahetustel tihe kultuuriprogramm. Traditsiooniliselt – nüüd juba üle 580 aasta – püstitatakse Tallinna Raekoja platsi keskele jõulupuu. Seekord on jõulupuu 15 meetrit kõrge ning kasvanud Anija vallas, Mustjõe külas. Kuusk on ehitud kuldset tooni kuulidega, lambid ja valgusketid säravad nii külma kui sooja valgusega.

Esimesel advendil saabub kohale Jõuluvana ja jääb oma majakesse tublisid salmilugejaid ootama kuni Jõuluturu lõpuni. Kingisoove saab jätta Jõuluvana postkasti tema maja seinale. Pere pisematele on avatud kolm karusselli.

Jõuluturu müügikioskid pakuvad kombekohaseid jõuluroogi – hapukapsast ja verivorstist peenemate paladeni, nagu pardikoib või hirveantrekoot. Seekord leidub palju maitsvat ka taimetoitlastele.

Esmakordselt seab turul end sisse Magusamaja, mille leiab lausa lõhna järgi üles – siin küpsetatakse kohapeal suuri kaneeli-kardemonisaiakesi. Samuti saab siit osta saiakesi, mis valminud telesaates Parim Pagar osalenud Krõbeda Kakukese retsepti järgi ning Suhkruingli ekleere, makroone ja küpsiseid.

Jõuluturg on avatud iga päev kell10-20. Kuumasid jooke saab osta kuni kella 22ni, reedel ja laupäeval kuni 23ni.