White Guide on piirkondlik restoranide gastronoomiline juhend, millel on oluline mõju Põhjamaade kokakunsti ja restoranikultuuri arengule.

White Guide on kvaliteedi sümbol ja selle eesmärk on aidata gurmaanidel tipptasemel restoranides navigeerida. Esimest korda hinnati Eesti restorane White Guide Nordic metoodika järgi 2015. aastal. Sellest ajast alates on igal aastal nimekirja kantud umbes 100 restorani.

Giid lähtub oma hinnangus spetsiaalsest metoodikast: 30 gastronoomilise meedia esindajat (12 Eesti ja 18 välismaist) hindavad iga restorani või kohvikut, külastades seda mitu korda, anonüümselt (valides roa ja tasudes ise arve) ning erinevatel aastaaegadel. Samuti peetakse kinni põhimõttest, et pooled hindajatest oleksid Eestist ja pooled välismaalt. Hinnatakse nii menüüd kui ka joogikaarti, interjööri ja teenindust.

1. Noa's Chef Hall

2. 180 degrees by Matthias Diether

3. Fotografiska Restoran

4. Soo

5. Pädaste mõista restoran Alexander

6. Puri

7. Lee Restaurant

8. Art Priori

9. Anno, Koduresto & Veininurk

10. Mantel ja Korsten

11. Põhjaka mõis

12. Lahepere villa

13. GMP Pühajärve Restorani Peakoka Pool

14. Restoran 38

15. Barbarea

16. Hõlm

17. Rado

18. Horisont

19. Wicca

20. NOA

Vaata White Guide Nordic restoranide täielikku nimekirja siit.