Kahtlustatakse, et reisija kukkus ööl vastu reedet laevalt Baltic Princess merre.

Tallink Silja kommunikatsioonijuhi Marika Nöjdi sõnul on laeva valvekaamerad jäädvustanud ööklubi konstruktsioonidel öösel õue roninud mehe. Valvekaamera salvestuselt võimalikku merre kukkumist aga näha ei ole.

Kadunud inimene on Nöjdi sõnul kahekümnendates aastates soomlane. Juhtumi ajal oli laeval käimas Turu ülikooli majandustudengite korraldatud kruiis.

Nöjd ei osanud kinnitada, kas kadunu on üliõpilane või mitte. Nöjdi sõnul nähti meest väidetavalt viimati ööklubi Disko Klubi katusel. Ööklubi asub 10. tekil, mis on laeva ülemine tekk.

„Noormehe sõber oli laevapersonalile rääkinud, et nägi viimati oma sõpra ööklubi konstruktsioonide otsa ronimas ja pole teda sellest ajast peale leidnud,“ ütles Nöjd.

Nöjdi sõnul juhtus see neljapäeva ja reede vahelisel ööl kella kolme paiku. Kui töötajad olid arvatavast kadumisest teadlikud, hakati üle vaatama laeva valvekaamera salvestisi.

Laev võttis pärast mehe kadumise kahtlust hoo maha, kuid jätkas oma tavapärast marsruuti.

Millistele konstruktsioonidele mees ronis?

Laeval paikneva Disko Klubi ööklubi ümbritseb õues paiknev päikeseterrass, mis on osaliselt klaaskattega kaetud.

„Kadunud mees oli selle klaaskatte peale roninud,“ lausus Nöjd.

Naise sõnul pole varikatuse otsas redeleid ega treppe.

„Ma ei oska öelda, kuidas ta sinna katusele sattus. Katus ei ole väga kõrge ja soovi korral saab sinna ronida, kuigi seda peaks vältima nii reisijad kui ka personal,“ ütles Tallink Silja kommunikatsioonijuht Marika Nöjd.

„Sellist asja, kus keegi oleks roninud katusekonstruktsioonidele ja selle tagajärjel merre kukkunud, pole varem juhtunud,“ ütles Nöjd.

Ta lisas, et Tallink Silja laevadel on kadumised reisijate arvu suhtes haruldased.

„Need on tõesti vastikud ja jubedad juhtumid. Mõnel aastal pole kadumisi üldse. Igal teisel aastal on merre kukkumisi või hüppeid rohkem,“ sõnas Nöjd.

Tema sõnul ei saa ohutusjuhiseid järgides kogemata laevalt merre kukkuda.