Korralik torude ja liumägede varustus, saunade valik nii lai, et saab end igatmoodi küpsetada ja sinna juurde veel muud lõõgastusrituaalid – mida see hing veel ihkab. Kas oled nendes juba käinud?

1. Aura keskus

Aura Keskus

Aura oli pikalt kinni, sest seda renoveeriti – nüüd on see taas avatud ja sellest sai Lõuna-Eesti suurim veekeskus. Torufännidele on oluline teada, et sinna ehitati Eesti moodsaim interaktiivne toru (sinist värvi) – kinnises liutorus on 60 meetri pikkune ja seal on valgus- ja heliefektid, saab vajutada nuppe ja koguda punkte. Rohkeid elamusi pakkuva liu lõpetab veekardin. Muidugi on seal alles ka teada-tuntud roheline ja oranž toru, millest üks on kiirema hoo austajatele ja teine aeglastele kulgejatele. Pisikestele (kuni 7-aastastele) on seal väikene toru – liug lõpeb maandumisrennis, kus sügavust 30 cm.

Saunamõnusid saab nautida 9 erinevas saunas. Lisaks on mullivann ja 40°C Jaapani vann. Värskendavat karastust leiab talvetoast. Mullivannis saab mõnuleda ka väliterrassil.

2. Aqva Hotel & Spa Rakveres

AQVA hotell ja spaa

Aqva Hotel & Spa on üks populaarsemaid spaasid Eestis – seda kinnitab tõsiasi, et toad tuleb pikalt ette broneerida, muidu ei saa lihtsalt löögile.

Ja tõepoolest – veemõnude latt on seal kõrgele seatud ja lõõgastava puhkuse saab kätte nii rahumeelset saunarituaali nautiv täiskasvanu kui ka lustakas ja hullamishimuline laps.

Aqvas saab proovida lainebasseini, aastaringset soojendusega välibasseini, vastuvoolu ujumisrada, peadpööritava kogemuse annab valgusefektidega Black Hole liutoru. Lõõgastuda saad Saunakeskuses, kus võid valida aroomi-aurusauna, soolasauna, infrapunasauna, sanaariumi, erinevate leilisaunade vahel. Olemas on ka külmaveebassein, kontrastjalavannid, soe lõõgastuspink ja mullivannid. Igal esmaspäeval toimuvad Saunakeskuses meistri käe all saunarituaalid!

3. Atlantis H20 Aquapark Viimsis

Juba see eelnev pilt annab aimu, mis Atlantis H2O Aquapargis toimuma hakkab. Veekeskuse tõmbenumbriks on unikaalne interaktiivne märg expo-ala koos erinevate liutorude, veeatraktsioonide ja lainebasseiniga. Veepark mahutab kuni 800 inimest.

Veekeskusest saab läbi galerii minna Viimsi SPA spaa- ja saunakeskusesse, kus võib lisatasu eest nautida spaa- ja saunamõnusid basseinide, mullivannide ja puhkenurkadega.

Lisaks asuvad kompleksis 115 toaga hotell, konverentsikeskus, spordiklubi, restoran, pubi, ilukeskus ja kino.

5. Tervise Paradiis Pärnus

Pärnus asuv Tervise Paradiis mahutab oma kahele korrusele korraga üle 700 külastaja. Siin on 4 erinevat liutoru, hüppeplatvorm, basseinid, kärestikulised jõed ja mullivannid. Nautida saad spaamõnusid ning tervistavaid kuurortraviprotseduure.

Kompleksis asuvad saunakeskus Paradiisi Saunad, ujula, aeroobikasaal, jõusaal, ilusalong ja bowling, erinevad restoranid ja baarid, seminariruumid ja kauplused ning muidugi 244-kohaline hotell.