Tallink Silja uus reisilaev My Star pidi plaanide kohaselt opereerimist alustama 1. detsembrist, kuid seda siiski ei juhtu.

Ettevõtte sõnul selgus möödunud nädalavahetusel toimunud käigukatsetel, et laeva käiturid vajavad täiendavat reguleerimist ja häälestamist ning nende tööde lõpule viimiseks vajab Rauma laevatehas lisaaega.

„Kahjuks ei olnud MyStari viimaste käigukatsete tulemused rahuldavad, mistõttu suundus laev eile hommikul tagasi Rauma laevatehasesse täiendavateks töödeks,“ ütles Tallinki peakapten Tarvi-Carlos Tuulik.

Ta lisas, et Tallink teeb laevatehasega jätkuvalt väga tihedalt koostööd selleks, et liinile jõuaks parim võimalik laev, ning nad ei ole valmis laeva tehnilise poole pealt tegema ühtegi kompromissi. „Jätkame tööd parima tulemuse nimel seni, kuni vaja,“ sõnas Tuulik.

Tuuliku sõnul ootab Talllink tänase seisuga Rauma laevatehaselt uut infot selle kohta, mis ajaks kõik vajalikud tööd tehtud saavad ja millal on laev üleandmiseks valmis.

Tallink vabandab kõigi klientide ees, kes viimaste kuude jooksul mitmel korral MyStarile pileteid on ostnud, ning annab esimesel võimalusel kõigile reisijatele teada, millal MyStari liiniletulekut on oodata.

MyStari hilinemisest lähtuvalt jätkavad Tallinki kiirlaevad Star ja Megastar seni oma tavapärases graafikus kumbki kuue väljumisega päevas, kuni MyStari saabumiseni.

Laeva üleandmist on mitu korda lubatud, kuid iga kord on see seni edasi lükkunud. Viimati oktoobris lubas Tallink, et laev hakkab opereerima novembri teises pooles. Kõige esialgsema kava järgi pidi laev liinile tulema juba aasta alguses, kuid on seni erinevate probleemide tõttu veninud.

MyStari ehitus algas Turu lähistel asuvas Rauma laevatehases 2020. aasta aprillis. Laeva ligikaudne maksumus on 250 miljonit eurot.