LaSpa omaniku Anna Elami sõnul on rannamaja avamine oluline samm kogu LaSpa kompleksi täielikus uuendusprotsessis. 2021. a alguses andsid rootslastest omanikud lubaduse investeerida LaSpasse ligikaudu 10 miljonit eurot, et luua Laulasmaale Eestis ainulaadne heaoluoaas. „Oleme seda lubadust sammhaaval täide viinud. Eelmisel suvel avasime täielikult renoveeritud Naudi LaSpa heaoluspaa, sel aastal uuendasime kõiki meie restorane ja toitlustuskontseptsiooni, rajasime ka uue suveterrassi ja terrassirestorani. Värske ilme on saanud hotelli vastuvõtt ja üldalad, konverentsiruumid ning vee- ja saunakeskus. Tänane uhiuue rannamaja avamine annab võimaluse viia ka Laulasmaal hotellis peatumine täielikult uuele tasemele Eesti kõige uuemates hotellitubades.“

Elam lisas, et Rannamaja renoveerimine oli LaSpa senistest renoveerimisprojektidest kõige mahukam. Projekt valmis koostöös Toomas Korbiga (sisearhitektuuribüroo PINK), kes on tuntud näiteks Fotografiska interjööri loojana.

Rannamaja on eraldi hoone LaSpa kompleksis, kus asub 38 uhiuut hotellituba ja konverentsisaal. „See on väiksem ja personaalsem osa LaSpast, mis on meie jaoks väga oluline – Laulasmaal puhates elame ise alati just rannamajas, samuti peatuvad siin meie pere, sõbrad ja tähtsamad külalised. Rannamaja toad on inspireeritud Rootsi rannakülade stilistikast ning meenutavad meie suvekodu Bohuslänis Rootsi läänerannikul,“ tõi Elam välja. Bohuslänist on kohale toodud ka luksuslikud Carpe Diem voodid, mida täiendab põhjamaine disainmööbel ning kohalik Eesti kunst.

Uus rannamaja kasutab nutiseadmete abil energiat võimalikult säästlikult. Energiatõhususe ja jätkusuutlikkuse suurendamiseks paigaldati LaSpasse ka 100 päikesepaneeli ning mahukas biokomposter.

2. novembri üritusega tähistatakse LaSpas lisaks uue maja avamisele ka seda, et LaSpa restorani Wicca sous chef Helena Vallimäe võitis Eesti Peakokkade Ühenduse korraldatud võistluse Aasta Kokk 2022. Tänavu suvel sai restoran Wicca ka MICHELIN GUIDE 2022 Estonia märkimise.

LaSpa kandev idee on inspireerida elama tervislikumalt ja õnnelikumalt – seda eesmärki toetab Anna Elami sõnul Laulasmaa loodus, LaSpa interjöör ja kõik seal pakutavad teenused, mille hulgas on ka toidul ja muusikal väga suur roll. „Uuenduskuur LaSpas ei ole veel lõppenud – järgmisel aastal plaanime alustada LaSpa Tervise ja Heaolu Akadeemiaga, et pöörata tervisele ja heaolule senisest veel suuremat tähelepanu. Plaanis on kõikide peamaja tubade ja koridoride renoveerimine ning ka LaSpa kompleksi fassaadid saavad tulevikus täiesti uue ilme,“ lubas Elam.

Laulasmaa spaahotell ehitati 2003. aastal, hoonetekompleksi arhitekt on Priit Ehala. 11 000 ruutmeetri suuruses hotellis paikneb 142 numbrituba, 1700-ruutmeetrine spaa- ja veekeskus ning kolm restorani. 2020. aastal asutatud LaSpa Group OÜ loodi eesmärgiga luua Laulasmaale uue kontseptsiooniga heaoluoaas looduse keskel. LaSpa on tööandjaks 100 inimesele.

LaSpa rannamaja sviit