Abu Dhabi on seitsmest emiraadist suurim ja Araabia Ühendemiraatide pealinn. Emiraat koosneb 200 saarest ja selle maastike mitmekesisus ulatub maailmakuulsate vaatamisväärsuste ja randadega täidetud rannikusaartest kuni katkematu kõrbemaastikuni.

Abu Dhabi on populaarne kogu maailma turistide seas, sest seal on palju vaatamisväärsusi ja kultuuriobjekte, seal on nii palju näha ja teha. Abu Dhabi põnev, sajanditevanune ajalugu on täis eepilisi seiklusi, mida saab lähemalt uurida spetsiaalsetel kultuuri- ja pärandireisidel.

Abu Dhabi

Miks minna Abu Dhabisse?

Ilmselt üks olulisemaid põhjuseid, miks Abu Dhabisse minna, on sealne soe ja kuiv kliima. Abu Dhabi on suurepärane koht, kus laadida külmal ajal enda akusid, sest isegi talvel püsivad soojakraadid Abu Dhabis päevasel ajal ligi 30 kraadi juures ja enamuse päevast särab taevas päike. Meri on piisavalt soe värskendavaks supluseks, ulatudes isegi jaanuaris 23 kraadini.

Abu Dhabi

Abu Dhabi on kosmopoliitne suurlinn, kus tegevust leidub igale maitsele. Siit leiab kuldsete liivadega randasid, suursuguseid paleesid ja põnevaid teemaparke.

Samuti on Abu Dhabi ideaalne sihtkoht ostlemiseks, sest linnas leiab mitmeid tohutusuuri kaubanduskeskusi ning traditsioonilisi turge, millest viimased on eriti kuulsad oma vaipade poolest. Toiduturgudelt aga leiab värskeid datleid, suure valiku teed ja kohvi ning silmipimestavalt palju kõikvõimalikke vürtse.

Kes soovib aga linnamelust väikest vaheldust, saab võtta ette kõrbesafari ja pärast seda nautida võrratut Araabia päikeseloojangut kosutava tassi teega.

Kõrbesafari

Kust sai Abu Dhabi oma nime?

Abu Dhabi nimi tähendab araabia keeles „gaselli maa“. Pärimuse järgi asutati see linn, kui noor antiloop juhtis rändava hõimu mageda vee juurde saarele, kus oli vaid 300 palmiokstest hütti ja valitseja kindlus. Sellest tagasihoidlikust saareasulast on nüüdseks saanud Araabia Ühendemiraatide moodne, kosmopoliitne ja kõrghoonetega pikitud pealinn, mis pakub segu iidsest ajaloost, rikkalikust kultuurist ja pärandist, vapustavast loodusest, kaunitest randadest, kõrgekvaliteedilisest luksusest, maailmatasemel ostukeskustest, uhketest golfiväljakutest ja külalislahkest atmosfäärist.

Mida Abu Dhabis kindlasti teha?

Et saada rohkem teada Abu Dhabi traditsioonidest ja religioonist, tasub kindlasti külastada Sheikh Zayedi Suurt Mošeed. Selles arhitektuurimälestises käib iga päev kuni 55 000 usklikku ja külastajat ning see võtab vastu igasuguse usutunnistusega inimesi.

Sheikh Zayedi Suur Mošee

Abu Dhabi Corniche on muljetavaldav kaheksa kilomeetri pikkune hooldatud veeäärne promenaad, kust leiab laste mänguväljakuid, eraldi jalgratta- ja jalakäijate teid, kohvikuid ja restorane. Corniche'i rand sobib ideaalselt peredele. Kindlasti ei tohi unustada supelda Araabia lahe kaunis türkiissinises vees ja nautida veespordialasid.

Abu Dhabi Corniche

Seiklushimulistel reisijatel tasub suunduda Yasi saarele, kus saab nautida luksuslikku majutust W Abu Dhabis, sõita Ferrari World Abu Dhabis maailma kõige kiirematel Ameerika mägedel ja nautida päikest Yas Beachil.

Ferrari World Abu Dhabi

Ostlemine on Abu Dhabis nii-öelda rahvuslik ajaviide, ilmselt seetõttu, et linnas on nii palju vapustavaid kaubanduskeskusi ja souke ehk turge. Igaüks saab valida, kas avastada šikke kaupluseid ülimoodsates kaubanduskeskustes, kus on kõige uuemad kaubamärgid, või külastada iseloomulikke souke, kust saab osta traditsioonilisi parfüüme, käsitööd, vürtse ja vaipu.

Vaibakaupmehed soukil

Kui on soov linnamelust korra eemale saada, tasub võtta takso Abu Dhabi Corniche Breakwateril asuvasse Heritage Village'isse ja sukelduda iidsetesse kõrbetraditsioonidesse. Seal saab vaadata, kuidas käsitöömeistrid valmistavad kaunist keraamikat ja kangaid ning osta kodustelegi kingitused kaasa.

Abu Dhabi Heritage Village

Kui aega peaks veelgi üle jääma, siis Abu Dhabist vaid tunniajase sõidu kaugusele jääb juba enne mainitud turistide seas väga populaarne emiraat Dubai eesotsas maailma kõrgeima hoone Burj Kalifaga. Niisiis Abu Dhabit külastades saab kerge vaevaga veeta ka tegusa päeva Dubais.

Etihad Airways pakub nüüd atraktiivset reisimisvõimalust Tallinnast Abu Dhabisse ja Dubaisse. Soodushind algab 464 eurost edasi-tagasi. Ühendused on saadaval mitu korda päevas erinevate Euroopa ühenduslennujaamade kaudu. Esimest lendu Tallinnast Euroopa ühenduslennujaama teostab partnerlennufirma, edasi Abu Dhabisse lennates saab nautida Etihad Airwaysi head pardateenindust. Soodushindu pakuvad Eesti reisibürood kuni 2022. aasta novembri lõpuni.

Allikad: Abu Dhabi Department of Culture and Tourism, Reisidiilid