1. Toetad kohalikku majandust


Paljudes sihtkohtades on turism kohalike elanike peamine sissetulekuallikas. Kui turismihooaeg on keskendunud vaid mõnele kuule, võib suur osa aastast olla piirkonna jaoks rahaliselt väga keeruline. Hooajavälisel ajal reisimine tähendab, et panustad olulisel ajal kohalike sissetulekutesse.


Stabiilsem sissetulek tagab samas kohalikele elanikele võimaluse oma teenuseid paremaks muuta. Kui turismihooaeg on pikem kui paar kuud, võivad kohalikud loota kindlale külastajate voolule ja nad teavad, et teenuste taset tasub pikas perspektiivis hoida.


2. Koged paremat teenindust ja näed autentsemat kultuuri


Väljaspool turismihooaega on järjekorrad lühemad või puuduvad sootuks - tänu sellele on ka teenindus parem. Madalhooajal on hea reisile minna siis, kui soovid vältida turiste püüdvate müüjate intensiivset müügijuttu.


Samuti on palju lihtsam näha valitud sihtkoha tõelist hingeelu ja kultuuri. Selle asemel, et astuda turistibussi, hüppa kohaliku bussi peale ja vali giidiga ekskursiooniga liitumise asemel omapäi vaatamisväärsustega tutvumine. Kui turiste on vähem, näed hästi, milline on igapäevaelu sihtkohas.


3. Säästad raha ja oled keskkonnateadlik


Madalhooajal on enamasti liinilendude saadavus parem ning vabu kohti leidub ka spontaanseteks lendudeks. See muudab omakorda hindade võrdlemise lihtsamaks, tagades, et saad veelgi rohkem säästa. Sama kehtib ka majutuste kohta: hooajavälisel ajal on valikuvõimalusi rohkem.


Samuti aitad kaasa hooajaväliste lendude optimaalse läbilaskevõime ja lendude tõhususe parandamisele. Täislennud on kütusekasutuse osas paremad, kirjutab Finnairi väljaanne BlueWings.


4. Väldid stressi ja järjekordi


Väljaspool hooaega reisimine on kindlasti rahulikum, sest lennujaamades on vähem sagimist. Tänu sellele on reisimine ka stressivaba.


Sama pingevaba õhkkond ootab sind ilmselt ka sihtkohas. Lennujaamast edasi sõitmine on sujuvam, kui ümberringi on vähem inimesi. Võimalik, et sa ei pea vaatamisväärsuste pileteid kuid ette ostma ja võid lühikese etteteatamisega saada isegi laua mõnes populaarses restoranis. Väljaspool turismihooaega on absoluutselt parim aeg vaatamisväärsusi avastada.


5. Juurdepääs tipphooaegadel suletud loodusimedele


Paljud haruldased loodusimed on kõige aktiivsematel turismihooaegadel suletud, et neid mitte ohustada. Näiteks võib osaliselt või täielikult piirata juurdepääsu teatud matkateedele või looduskaitsealadele, et suured rahvahulgad neile kahju ei teeks. Hooajavälisel ajal pääseb nendele vaatamisväärsustele aga sageli ligi – see garanteerib tõeliselt ainulaadsed elamused. Ökoloogiliselt on samuti oluline, et kaitsealasid külastavate inimeste arv jääks mõõdukaks.


Finnairi parimad sihtkohavalikud madalhooajaks leiad siit.